Αντιπεριφέρεια ΝήσωνΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Αντιπεριφέρεια Νήσων: “Αξίζει τον κόπο; Αξίζει!”

Από την Αντιπεριφέρεια Νήσων λάβαμε το παρακάτω Δελτίο Τύπου και ευχαρίστως το δημοσιεύουμε.

“Η προσφυγή του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρου, δύο Περιφερειακών Συμβούλων, μίας δημοτικής συμβούλου και δύο κατοίκων της Σαλαμίνας στο ΣτΕ για την εξαίρεση της Αδόμητης Ζώνης Α’ της Κυνόσουρας και του Αρχαίου Λιμένα από τη σύμβαση παραχώρησης από το Ελληνικό Δημόσιο στην ΟΛΠ ΑΕ -άρα στην COSCO ως έχουσα το πλειοψηφικό πακέτο του 67% των μετοχών της ΟΛΠ ΑΕ- εκδικάστηκε ήδη από τις 22/06/2016.

Η απόφαση θα είναι γνωστή σε μερικούς μήνες.

Ας ξεκαθαρίσουμε όμως κάτι προς άρση παρεξηγήσεων: Η εξαίρεση του μικρού μόνο τμήματος του Τύμβου και του Αρχαίου Λιμένα των 19.000 τ.μ. από το σύνολο των 815,22 στρεμμάτων που αποτελεί την Αδόμητη Ζώνη Α’ προστασίας της χερσονήσου της Κυνόσουρας, δεν σώζει την Κυνόσουρα από τη μεταβολή της σε ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και από την πλήρη καταστροφή και εξαφάνιση του σπουδαίου αυτού αρχαιολογικού χώρου.

Πόσο μάλλον, δεν αποτελεί λύση -ή απάντηση- στον αγώνα για την διάσωση και ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων, που σηματοδοτούν με τον πιο εμφατικό τρόπο τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, χώρων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που θα μπορούσαν να καταστήσουν τη Σαλαμίνα ως αρχαιολογικό χώρο παγκόσμιας έλξης και προβολής.

Ας μη θριαμβολογούν λοιπόν κάποιοι «ότι η Κυνόσουρα σώθηκε». Ας μη βιάζονται να «νίψουν τας χείρας τους».

Ο αγώνας θα είναι μακρύς, δύσκολος και φαινομενικά άνισος. Θα τον πάμε μέχρι τέλους.

Αξίζει τον κόπο; Εμείς λέμε αξίζει!

Οι μόνες μάχες που χάθηκαν, είναι αυτές που δεν δόθηκαν”…

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Αντιπεριφέρεια Νήσων