ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Ανοιξε η πλατφόρμα του Market Pass – Ολες οι λεπτομέρειες

Ανοιξε σήμερα Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023 η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Market Pass για την υποβολή αιτήσεων για την χορήγηση του επιδόματος τροφίμων.

Σήμερα αίτηση για το market pass στην πλατφόρμα μπορούν να υποβάλλουν οι δικαιούχοι που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 0, 1, 2, 3, 4, ενώ αύριο Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση οι δικαιούχοι των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 5, 6, 7, 8 ή 9.

Από την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, αίτηση για το Market Pass θα μπορούν να υποβάλουν όλοι οι δικαιούχοι, ανεξαρτήτως ΑΦΜ.

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων εκπνέει στις 15 Μαρτίου.

Οι δικαιούχοι του Market Pass

Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα.

Συγκεκριμένα, η ενίσχυση δίνεται σε επίπεδο νοικοκυριού, το οποίο ενδέχεται να αποτελείται από συζύγους ή μέλη με σύμφωνο συμβίωσης, τα εξαρτώμενα τέκνα αυτών, τα λοιπά εξαρτώμενα μέλη και τα φιλοξενούμενα μέλη.

Ειδικά, για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, κατά το άρθρο 67 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 4172/2013, Α’167) ή ο ένας εκ των δύο σε περίπτωση υποβολής χωριστής δήλωσης.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα