ΔήμοιΔήμος Αγίου Δημητρίου

«Ανοίγει τις πόρτες του» το κοινωνικό φροντιστήριο

Τις πόρτες του ανοίγει για 5η συνεχή σχολική χρονιά το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αγίου Δημητρίου συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του και προσφέροντας με συνέπεια μαθήματα γενικής παιδείας όλων των τάξεων του Γενικού Λυκείου.

Και εφέτος, οι 15 μαθητές από τους 20 που συμμετείχαν στα τμήματα προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις πέτυχαν την εισαγωγή τους σε κάποιο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας.

Οι επιτυχόντες/επιτυχούσες εισήχθησαν σε σχολές όπως το τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, το τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, το τμήμα Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, το τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Παιδαγωγικό τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, το τμήμα Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων-Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας του ΤΕΙ Αθήνας, το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης, την Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και το πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιανουάριο του 2014 για να προσφέρει πρόσθετη διδακτική στήριξη σε μαθητές που οι οικογένειές του λόγω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες ιδιωτικού φροντιστηρίου.

Στα τέσσερα αυτά χρόνια έχει φιλοξενήσει πάνω από 350 μαθήτριες και μαθητές του Δήμους καθώς και την ανιδιοτελή προσφορά 100 και πλέον εθελοντών διδασκόντων, έχοντας πολλές επιτυχίες κάθε χρόνο στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο έχει γίνει πλέον θεσμός για την πόλη του Αγ. Δημητρίου και μια από τις πρωταρχικές δομές του Οργανισμού καθώς έχει διττό στόχο: αφενός να ανακουφίσει τις οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη και δεν μπορούν να προσφύγουν σε ιδιωτικού φροντιστήριο και αφετέρου να κινητοποιήσει την αλληλέγγυα δύναμη νέων και όχι μόνο επιστημόνων να προσφέρουν ανιδιοτελώς στα παιδιά της πόλης του Αγίου Δημητρίου.

Ο αριθμός των ωφελούμενων ανά χρόνο αυξάνεται, ναι μεν λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης, αλλά και της ολοένα βελτιωμένης υπηρεσίας που παρέχεται μέσα από τη δομή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Μόνο για τη σχολική χρονιά 2016-2017, παρακολούθησαν μαθήματα 95 παιδία στις τρεις τάξεις του Λυκείου και απασχολήθηκαν εθελοντικά 32 καθηγητές και καθηγήτριες.

Για εφέτος, οι εγγραφές μαθητών ξεκινούν την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου και λήγουν την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 καθημερινά 17:30-20:00, στο 3ο Λύκειο Αγ. Δημητρίου (Αργοστολίου και Σάμου, είσοδος από Καπετανάκη).

Για περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να ενημερωθεί:

• Από την ιστοσελίδα του Δήμου Αγ. Δημητρίου

• Από την σελίδα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο Facebook

• Στο τηλέφωνο 210-9840717 (απογευματινές ώρες)

• Με e-mail στο kfad@dad.gr

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι