ΔήμοιΔήμος Αθηναίων

Ανοιχτή Πόλη: Αφησαν τα σχολεία στην τύχη τους

Τη Δημοτική Αρχή Αθηναίων εγκαλεί η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» σχετικά με τη μη ομαλή λειτυργία των σχολείων της πρωτεύουσας.

Οπως μεταξύ άλλων επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Δημοτική Αρχή διαθέτει μειωμένα αντανακλαστικά, φτάνοντας σε σημείο να υπάρχουν ακόμη και απλήρωτοι  λογαριασμοί, που έχουν οδηγήσει σε διακοπή της θέρμανσης ορισμένων σχολείων.

Παραλλήλως, επισημαίνεται πως έχει χαθεί κάθε έλεγχος για τη σωστή λειτουργία των σχολείων και ότι οι σχολικές επιτροπές δεν έχουν επαφή με το αντικείμενό τους.

 

Η ανακοίνωση

«Πέντε μήνες έχει αναλάβει καθήκοντα η νέα δημοτική αρχή και είναι πλέον φανερό ότι τα σχολεία της Αθήνας έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους.

Η παράταξη Μπακογιάννη φάνηκε παντελώς ανέτοιμη να αναλάβει και να ανταποκριθεί στην υποχρέωσή της να διευκολύνει την λειτουργία των σχολείων με την εξασφάλιση της μεταφοράς σε αυτά των χρημάτων που τους αναλογούν για να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδά τους.

Ανέτοιμη, αλλά και με μειωμένα αντανακλαστικά.

Ολο αυτό το χρονικό διάστημα ανήσυχη η Ανοιχτή Πόλη επισημαίνει διαρκώς τις παλλινωδίες και τις καθυστερήσεις της Δημοτικής Αρχής.

Παρ’ όλα αυτά, οι επιλογές του κ. Μπακογιάννη, είτε σε πρόσωπα είτε σε διαδικασίες, είχαν ως αποτέλεσμα να φτάσουμε στο σημείο η κατάσταση στα σχολεία να είναι εκρηκτική, απλήρωτοι λογαριασμοί οδηγούν να κόβεται το φυσικό αέριο σε σχολεία μέσα στο καταχείμωνο.

Είναι μόνο μια περίπτωση, που όμως αποδεικνύει ότι έχει χαθεί κάθε έλεγχος για τη σωστή λειτουργία των σχολείων και ότι οι σχολικές επιτροπές δεν έχουν επαφή με το αντικείμενό τους.  

Η Ανοιχτή Πόλη έχει ζητήσει επανειλημμένως να μπει στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα των σχολικών επιτροπών, ώστε να καταθέσει παρατηρήσεις και προτάσεις.

Οι αναβολές με τις οποίες η δημοτική αρχή προσπαθεί να κερδίσει χρόνο κάνουν την κατάσταση πλέον απελπιστική.

Ζητάμε άμεσα ορθή συγκρότηση των επιτροπών και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των σχολείων».

 

Close