ΕπικαιρότηταΚόσμος

Ανησυχία για τον Πάπα Φραγκίσκο: Aκυρώνει όλο το πρόγραμμά του λόγω ασθενείας

Ο Πάπας σύμφωνα με το Βατικανό, είναι άρρωστος.

«Αναγκαστικά θα ακυρώσει όλο το πρόγραμμά του για τις επόμενες ημέρες» ανακοίνωσε η Καθολική Εκκλησία την Παρασκευή 26 Μαΐου.

Μετά από ένα γεμάτο απόγευμα με πολλά ραντεβού την προηγούμενη ημέρα,  ο Πάπας Φραγκίσκος δεν πραγματοποίησε καμία συνάντηση την Παρασκευή το πρωί λόγω πυρετού, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Βατικανού.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Ματέο Μπρούνι, ανέφερε ότι «λόγω πυρετού, ο Πάπας Φραγκίσκος δεν συμμετείχε στη λειτουργία και δεν ήρθε σε επαφή με τους πιστούς», ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα για την υγεία του Ποντίφικα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάπας Φραγκίσκος είχε νοσηλευτεί για αρκετές ημέρες λόγω βρογχίτιδας τον περασμένο Μάρτιο και ακολούθησε θεραπεία με αντιβιοτικά για να επιστρέψει στα καθήκοντά του και να μπορέσει να συμμετάσχει στις λειτουργίες για το Πάσχα των Καθολικών.

Οπως αναφέρει η DailyMail, το πρόγραμμα του Πάπα Φραγκίσκου δεν έγινε γνωστό την Παρασκευή, όπως συνηθίζεται, γεγονός που εγείρει ερωτήματα για την κατάσταση της υγείας του.

Μάλιστα, σύμφωνα με το βρετανικό μέσο, ο Πάπας Φραγκίσκος ήταν αρκετά κουρασμένος σε μια συνάντηση που είχε με φοιτητές χθες Πέμπτη στο Βατικανό. Πιθανότατα να ήταν τα συμπτώματα πυρετού, όπως ανακοίνωσε ο Ματέο Μπρούνι.

Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο Gemelli της Ρώμης με χρόνια βρογχίτιδα και άσθμα, ασθένειες που τον κράτησαν πίσω στις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας του Πάσχα των Καθολικών.

Οπως είναι φυσικό, τα νέα για την υγεία του ανησυχούν τους πιστούς…

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα