ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Ανέστειλε την ιατρική ιδιότητα του Φαίδωνα Βόβολη ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

]Την αναστολή άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος για τους επόμενους έξι μήνες, στον αρνητή γιατρό, Φαίδωνα Βόβολη, αποφάσισε το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο Ιατρικός Σύλλογος είχε προειδοποιήσει για την επικίνδυνη συμπεριφορά και τις επικίνδυνες ενέργειές του, ότι ενδεχομένως να «υφίσταται κίνδυνος και ανάγκη προστασίας για τη δημόσια υγεία».

Σημειώνεται ότι ο Φαίδων Βόβολης, αν και είναι καρδιολόγος, έχει εμφανιστεί ως ειδικός για τα εμβόλια και τον κορωνοϊό.

Υποστηρίζει ότι ο ιός δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος, καθώς έχει χαμηλή θνητότητα και καλεί τον κόσμο να μην κάνει εμβόλια, παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία για τις παρενέργειες και την αποτελεσματικότητά τους.

Εγινε γνωστός μέσω των τηλεοπτικών του εμφανίσεων, ως ο γιατρός που ήταν απέναντι σε όλες τις αποφάσεις των ειδικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σε αφίσα, προσδιορίζεται ως «ο μαχητικός καθηγητής Ιατρικής» και «ο μοναδικός Ελληνας με πολιτικές αξιώσεις, που καλεί τους Έλληνες να βγουν στους δρόμους απέναντι σε αυτή την υγειονομική χούντα που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Εχει ήδη ιδρύσει Πολιτικό Κίνημα, το οποίο έχει ονομάσει «Ελευθερία Ξανά» και στη σελίδα του στο Facebook έχει πάνω από 23.000 μέλη.

Παραλλήλως, οργανώνει συγκεντρώσεις και δίνει ομιλίες.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα