FeaturedΕπικαιρότηταΠολιτική

Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός έδειξε ότι έχει τους ίδιους εφιάλτες με τον πατέρα του

Στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚΚΙΝΑΛ τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ηταν μια συνεδρίαση που ξεκίνησε πριν το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, για «Θέατρο Σκιών» στην Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης την πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάτι που όπως τόνισε, «απαξιώνει τον δημόσιο διάλογο».

Επίσης, σημείωσε: «Δεν μπορεί η χώρα να μετεωρίζεται μεταξύ του κράτους του ανιψιού, που λειτουργούσε ως αντ’ αυτού και του κράτους του κολλητού, που επίσης ήταν ο αντ’ αυτού».

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι «η τελική γεύση που μένει στους πολίτες, είναι πως όλοι είναι το ίδιο. Οφείλουμε στον αγώνα των επόμενων ημερών, να αποδείξουμε ότι η Δημοκρατική Παράταξη είναι κάτι διαφορετικό. Ναι, είμαστε κάτι διαφορετικό». Ενώ συμπλήρωσε ότι: «Δεν θα μπορούσε ποτέ ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Βαγγέλης Βενιζέλος, η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά ή εγώ να κάνουμε αυτά τα παιχνίδια με την ΕΥΠ και τους θεσμούς».

Το μήνυμα Ανδρουλάκη στο δρόμο προς τις εθνικές εκλογές

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφερόμενος στις επικείμενες εθνικές εκλογές, ζήτησε να δώσουν όλοι τη μάχη αυτή με ομοψυχία και ενότητα, που θα δώσουν ουσιαστικό περιεχόμενο στην αυτόνομη πορεία και στην μετωπική σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία.

«Χρειάζεται μια δίκαιη αποτίμηση του πολιτικού έργου των αντιπάλων μας, όπως και εμείς θέλουμε να έχουμε μια δίκαιη αποτίμηση του δικού μας πολιτικού έργου στη χώρα. Κάτι που Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να αποδομήσουν με κάθε δυνατό τρόπο. Μάλιστα είδατε πόσο εύκολα στη Βουλή ο πρωθυπουργός της χώρας δείχνοντας ότι έχει τους ίδιους εφιάλτες με τον πατέρα του, προσπάθησε να ξαναγράψει την ιστορία αναφορικά με τον Ιδρυτή μας, Ανδρέα Παπανδρέου», φέρεται να είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Και υπογράμμισε: «Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις, αλλά διμέτωπο με τα κακώς κείμενα της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Λέμε «όχι» στις τυφλές συγκρούσεις. Κεντρικό ζήτημα σε αυτό τον αγώνα πρέπει να είναι η συνέπειά μας. Δίνουμε έμφαση στην άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, στη νέα γενιά, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της κάθε μητέρας όπως κάναμε πρόσφατα με την τροπολογία μας για το επίδομα μητρότητας στις μη μισθωτές, στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και της παιδείας με ουσιαστική πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Η δίκαιη πράσινη μετάβαση, η ενεργειακή δημοκρατία και η διάχυση των ΑΠΕ στην παραγωγή είναι κορυφαίο ζήτημα».

Ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ έκανε αναφορά και στα ελληνοτουρκικά, όπου παρατήρησε: «Κάποιοι μας έλεγαν ότι πρέπει να βγούμε στα κεραμίδια, να μην εξοπλιστεί η Τουρκία. Σε ποιους; Σε εμάς, που πήραμε την πρώτη μεγάλη απόφαση εγγράφως, να επιβληθεί εμπάργκο όπλων στην Τουρκία. Ξαφνικά σιωπούν για τα F16. «Είναι καλό», λένε, «να αποκτηθούν από την Τουρκία προκειμένου να μην πάρουν τα ρωσικά». Είναι μια μάχη του ακραίου λαϊκισμού, της ακραίας ψευδολογίας, εις βάρος της αλήθειας και του δημοσίου συμφέροντος. Για να «αμπαλάρουν» ενδεχόμενη αποτυχία του κ. Μητσοτάκη σε μια συμφωνία με την Τουρκία για τα F16».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Featured