ΕπικαιρότηταΠολιτική

Ανδρουλάκης: Με την πολιτική της κυβέρνησης κερδοσκοπούν οι λίγοι εις βάρος των εκατομμυρίων Ελλήνων

Περιοδεία στο εμπορικό κέντρο του Περιστερίου πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, συνοδευόμενος από βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

Ο αρχηγός του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες, οι οποίοι του εξέφρασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ιδίως με το εντεινόμενο κύμα ακρίβειας που μαστίζει την αγορά.

Όπως τόνισε ακολούθως ο κ. Ανδρουλάκης, «οι ολιστικές φιλοσοφικές αναζητήσεις του κ. Μητσοτάκη δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια. Το κόστος ζωής για εκατομμύρια Έλληνες πολίτες είναι πια ανυπόφορο. Καταγράφεται μεταξύ άλλων ένα ράλι αυξήσεων στις τιμές ενέργειας. Είμαστε πάνω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε επίπεδο ανατιμήσεων και πληθωρισμού. Το κόστος ζωής αυξάνει ραγδαία λόγω των υψηλών ενοικίων και των ιδιωτικών δαπανών για την υγεία».

Επανέλαβε παράλληλα τις προτάσεις του κινήματος για επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας, μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, ώστε να αποκτήσουμε μία οικονομία ανθεκτική και μία κοινωνία που μπορεί να αντέξει.

«Όμως, συνέχισε, οι προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας είναι εντελώς διαφορετικές. Επί της ουσίας κερδοσκοπούν οι λίγοι εις βάρος εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών. Αυτή η πολιτική του Πόντιου Πιλάτου από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη είναι καταστροφική και στις επόμενες εκλογές ο ελληνικός λαός θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στηρίζοντας μία προοδευτική σοσιαλδημοκρατική δύναμη, που έχει πρόγραμμα αντιμετώπισης όλων των μεγάλων ζητημάτων της χώρας και βέβαια της αύξησης των κοινωνικών ανισοτήτων. Είναι προτεραιότητά μας με λόγο ουσιαστικό, προοδευτικό και ρεαλιστικό να απαντήσουμε σε όλες αυτές τις σύγχρονες προκλήσεις και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα