ΕπικαιρότηταΠολιτική

Ανδρέας Πάτσης: Δήθεν “κάθαρση” για το τίποτα – “Καθαρίζει” με δυο… πλημμελήματα

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Ανδρέα Πάτση προχώρησε η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για τα πλημμελήματα της ανακριβούς και ελλιπούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης κατ’ εξακολούθηση, αλλά και για συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή αυτοπροσώπως και δια παρενθετου προσώπου, κατ’ εξακολούθηση.

Ωστόσο, ποινική δίωξη ασκήθηκε και σε βάρος της νυν και της πρώην συζύγου του κ. Πάτσης, με την πρώτη να κατηγορείται για συνέργεια σε συμμετοχή σε εταιρείες, με έδρα την αλλοδαπή δια παρένθετου προσώπου.

Η πρώην σύζυγος του βουλευτή, αντιμετωπίζει δίωξη για ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης συζύγου του υπόχρεου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα αδικήματα φέρονται να έχουν τελεστεί το διάστημα από 17 Ιουλίου 2019 έως 25 Φεβρουαρίου του 2022. Σχετικά με τις ανακριβείς – ελλιπείς δηλώσεις πόθεν έσχες ο Ανδρέας Πάτσης το 2019, με ημερομηνία οριστικοποίησης της δήλωσης 20.7.21 και ημερομηνία αναφοράς 17.7.2019, στα δηλωθέντα ακίνητα, δεν καταχώρησε πισίνα 28 τ.μ επ’ ονόματι της τότε συζύγου του σε ακίνητο στη Νέα Πεντέλη και ανέγραψε ως έκταση σε δικό του αγροτεμάχιο στο Λουτράκι 2.635 τ.μ., αντί των 4.029 τ.μ που αναγράφονται στο συμβόλαιο γονικής παροχής.

Αντιστοίχως, στη δήλωση 2021, ανέγραψε εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου του ποσού 15.149 ευρώ αντί 37.694 ευρώ, ενώ σε 8 δανειακές υποχρεώσεις της δικηγορικής εταιρείας του, από τράπεζα εξωτερικού αντέγραψε λανθασμένο ποσό και επιπλέον παρέλειψε να προσκομίσει βεβαίωση για τις υπόλοιπες οφειλές ποσού ύψους 70.000 ευρώ.

Επιπλέον, φέρεται να μην δήλωσε ότι συμμετείχε αυτοπροσώπως ή δια παρένθετου προσώπου στο κεφάλαιο τριών εταιρειών στην Κύπρο και η νυν σύζυγός του σε εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η υπόθεση θα ανατεθεί σε εφέτη ειδικό ανακριτή, ο οποίος αναμένεται να οριστεί από την Ολομέλεια Εφετών.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα