ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στο Βόλο – Εντολή εκκένωσης στη Νέα Αγχίαλο

Δεν είναι καλά τα νέα από τη φωτιά στο Βόλο, καθώς σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις σε αρκετά μέτωπα.

Συγκεκριμένα, μεγάλη είναι η αναζωπύρωση της πυρκαγιάς που σημειώθηκε σε σημεία της ευρύτερης περιοχής του Βόλου, ενώ ήδη έχει σταλεί μήνυμα από το 112 να εκκενωθούν μεγάλες οικιστικές περιοχές στο παραλιακό κυρίως μέτωπο από τον Βόλο και μέχρι την Νέα Αγχίαλο.

Συγκεκριμένα, εκκενώνονται με εντολή της Πολιτικής Προστασίας η Νέα Αγχίαλος, η Μεγάλη Βελανιδιά, ο Μάραθος και η Κριθαριά προς την πόλη του Βόλου. Εξαιτίας των ανέμων έχει σημειωθεί μεγάλη αναζωπύρωση στο μέτωπο της πυρκαγιάς στη Μεγάλη Βελανιδιά παρά τη μάχη που δίνουν στην περιοχή επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Παράλληλα, η φωτιά έχει αναζωπυρωθεί και στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Φερών και κατευθύνεται προς το Καστράκι και τις Μικροθήβες, όπου επίσης σπεύδουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ παράλληλα με νέο σήμα του 112 ζητείται να εκκενωθούν οι εν λόγω περιοχές.

Αναζωπύρωση έχει σημειωθεί στο Σέσκλο, ανατολικά προς νοτιοανατολικά του χωριού και χαράσσεται μεγάλη ζώνη πυροπροστασίας και άμυνας με πυροσβεστικά οχήματα και πεζοπόρα τμήματα ώστε να μην προχωρήσει η φωτιά προς τον οικισμό.

Εκκένωση και στη Νέα Αγχίαλο

Νέο μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής της Νέας Αγχιάλου Βόλου καλώντας τους να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Αλμυρό Βόλου.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου εκκενώστε τώρα προς Αλμυρό. Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

https://twitter.com/112Greece/status/1684555486295916544

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα