ΕπικαιρότηταΠολιτική

Αναβάλλεται η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη – Αλλαγές στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Την προγραμματισμένη προεκλογική επίσκεψή του στις δυτικές περιοχές της Θεσσαλονίκης, όπου θα μιλούσε στη Σταυρούπολη ανέβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη «σκιά» του πένθους που σκόρπισε το φονικό δυστύχημα από τη σύγκρουση της εμπορικής με την επιβατική αμαξοστοιχία στα Τέμπη.

Ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή ενημερωνόταν για τη σφοδρή μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων που στοίχισε τη ζωή τόσων ανθρώπων. Μάλιστα, στο σημείο της φονικής σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη θα πάει σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ είναι καθ’ οδόν ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Η εθνική τραγωδία ματαιώνει τα πανηγυρικά προεκλογικά σχέδια της κυβέρνησης και μένει να αποδειχτεί κατά πόσο θα επηρεάσει και το χρόνο της προκήρυξης των εκλογών.

Μέχρι τώρα είχε στηθεί από το Μέγαρο Μαξίμου ένας προγραμματισμός ο οποίος περιλάμβανε μια πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Παρασκευή 3 Μαρτίου, όπου θα ανακοινωνόταν η αύξηση του κατώτατου μισθού. Στις 9 Μαρτίου ο πρωθυπουργός θα πήγαινε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να της ανακοινώσει την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών στις 9 Απριλίου. Πιθανότατα θα ακολουθούσε διάγγελμα προς τους πολίτες.

To ευνοϊκό περιβάλλον μέσα στο οποίο ο πρωθυπουργός ήθελε να προκηρύξει τις εκλογές και να τις δώσει πανηγυρικό τόνο πλέον έχει βαρύνει από τη βαθιά θλίψη των νεκρών του τραγικού δυστυχήματος που όλο αυξάνονται.

Πάντως το απόγευμα της Τρίτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο συνέδριο «ygeiamou 2023 – Σύγχρονο Σύστημα Υγείας με επίκεντρο τον Άνθρωπο», πριν να συμβεί η τραγωδία στα Τέμπη τόνιζε ότι το «πότε θα πάμε σε εκλογές θα το ανακοινώσω στην ώρα του με απόλυτο σεβασμό στις προβλέψεις του Συντάγματος. Πρακτικά όμως η κυβέρνηση εξαντλεί την τετραετία. Εκλογές θα γίνουν την Άνοιξη».

Επίσης είχε στραφεί κατά του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση Πολάκη και Παππά κατηγορώντας τον κι αυτόν. «Το ζήτημα δεν είναι ο κ. Πολάκης, το ζήτημα είναι ο «πολακισμός» ως αντίληψη άσκησης της πολιτικής. Και ο βασικός εκφραστής του «πολακισμού» υπήρξε και εξακολουθεί να είναι ο κ. Τσίπρας. Διότι όταν και σήμερα ο κ. Τσίπρας με αφορμή την απόφαση για την αμετάκλητη καταδίκη του στενότερου συνεργάτη του, του κ. Παππά, με 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο λέει ότι πρέπει να δικαστεί ο κ. Παππάς από τον φυσικό του δικαστή, εννοώντας τον λαό, τι ακριβώς έρχεται και μας λέει; Ότι ο λαός είναι πάνω από τους θεσμούς».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα