ΕπικαιρότηταΠολιτική

Αναστασιάδης: Κάνουμε πράξη μία-μία τις προεκλογικές δεσμεύσεις

Τρεις εβδομάδες μετά τις εκλογές και η κυβέρνηση κάνει πράξη μια-μια τις δεσμεύσεις της, ανέφερε ο βουλευτής ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών το μεσημέρι της Δευτέρας.

«Αυτό δείχνει την βούληση της, την πρόθεσή της να προχωρήσει γρήγορα, χωρίς καθυστερήσεις στο πρόγραμμα το οποίο είχαμε εξαγγείλει προεκλογικά. Δείχνει το φιλολαϊκό της πρόσωπο το ενδιαφέρον και την φροντίδα της για τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες και την διάθεση της να «ανακουφίσει» χωρίς καθυστέρηση, τους πολίτες από τα βάρη τα οποία είχαν επωμισθεί όλα αυτά τα χρόνια» είπε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής ΝΔ έδωσε έμφαση στη μείωση του ΕΝΦΙΑ, υποστηρίζοντας ότι το μέτρο είναι ευεργετικό για την κοινωνία, τους πολίτες και κυρίως για να τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, ενώ χαρακτήρισε πολύ εύστοχες τις ευνοϊκές αλλαγές στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις.

«Εγώ θέλω να σταθώ στην πρωτοβουλία αυτή που είναι πάρα πολύ ευεργετική για την κοινωνία και για τους πολίτες και κυρίως, για να τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Αυτό είναι το πρώτο μέτρο που έρχεται: Η μείωση του ΕΝΦΙΑ που ήταν μια δέσμευση που εφαρμόζεται άμεσα», υπογράμμισε ο κ. Αναστασιάδης και πρόσθεσε:

«Το δεύτερο μέτρο, η βελτίωση και η διεύρυνση του θεσμικού πλαισίου ρύθμισης των 120 δόσεων. […] Με μέτρα και προτάσεις που θα διευκολύνουν πάρα πολύ και άλλους συμπολίτες μας, να ενταχθούν σε αυτό το μέτρο και κυρίως συμπολίτες που δεν έχουν τη δυνατότητα να μπουν σε μέτρα και σε δόσεις μεγάλης χρηματικής αξίας».

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό, κύριε υπουργέ, ότι στους οφειλέτες που έχουν υπαχθεί στο προηγούμενο καθεστώς, δίνετε το δικαίωμα να ενταχθούν σ’ αυτό το καθεστώς, που βεβαίως είναι πιο ευεργετικό. […] Θέλω να προτείνω κάτι και εσείς θα το εκτιμήσετε, η κυβέρνηση θα το δει αν μπορεί να υπαχθεί, να έχουν τη δυνατότητα, οι συνεπείς οφειλέτες που έχουν ενταχθεί και στο ν.4321/2015, να έχουν τη δυνατότητα και αυτοί να υπαχθούν στο σημερινό υπό συζήτηση νομοσχέδιο».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα