ΔήμοιΔήμος Αγίας ΠαρασκευήςΔήμος Παιανίας

Άναψε πάλι η κόντρα μεταξύ Παιανίας – Αγ. Παρασκευής!

Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο Δήμος Παιανίας, στο οποίο αναφέρει τα εξής:

“Ο Δήμος Παιανίας έχει εκφράσει κατ’ επανάληψη την έντονη διαμαρτυρία του απέναντι στην επιχειρούμενη τους τελευταίους μήνες απόπειρα του όμορου Δήμου Αγίας Παρασκευής να αμφισβητήσει τα όρια της διοικητικής ευθύνης του στην περιοχή της Λεωφόρου Λαυρίου (αριθμ. 2-56).

Με την υπ’ αριθμόν 53/24.05.2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μαςεγκρίθηκε ομόφωνα σχετικό Ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Παράλληλα, ο Δήμος μας ανέθεσε την υπόθεση σε ειδικευμένη στα αντικείμενα αυτά και έγκριτη Δικηγορική Εταιρεία, προχωρώντας σε άσκηση αιτήσεων ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες ζητείται να ακυρωθεί η παράλειψη της Διοίκησης αφενός να προβεί εν όψει της ευθείας αμφισβήτησης, σε ερμηνεία και εφαρμογή της υπ’ αριθμόν 117/02.02.1927 απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου καθορισμού ορίων και αφετέρου να τροποποιηθεί το σχέδιο πόλης του Δήμου Αγίας Παρασκευής, το οποίο εσφαλμένα και κατά πρόδηλη πλάνη περιλαμβάνει τη συγκεκριμένη περιοχή, που εμπίπτει και στο σχέδιο πόλης του Δήμου μας!

Οι ανωτέρω αιτήσεις ακυρώσεως εκκρεμούν προς συζήτηση ενώπιον του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου της χώρας.

Επιπλέον, ο Δήμος μας απέστειλε, ήδη το περασμένο Καλοκαίρι, στον Δήμο Αγίας Παρασκευής εξώδικη διαμαρτυρία – αίτηση, με την οποία ζητείται να ανακληθούν οι επιστολές που έχει αποστείλει ο τελευταίος σε δημότες μας της περιοχής αυτής και προς την ΕΛΤΑ ΑΕ, με τις οποίες αμφισβητεί κατά τρόπο απαράδεκτο τα όρια του Δήμου μας, όπως αυτά έχουν καθοριστεί από πολλών δεκαετιών, χωρίς ποτέ μέχρι πρόσφατα να έχουν αμφισβητηθεί.

Αντίστοιχο εξώδικο έχει σταλεί προς την ΕΛΤΑ ΑΕ, με το οποίο ζητείται η συμμόρφωσή της με τον νόμιμο καθορισμό των ορίων των δυο Δήμων.

Ο Δήμος Παιανίας δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι αποφασισμένος να προασπίσει με κάθε νόμιμο τρόπο τα όρια του Δήμου του απέναντι σε παράνομες ενέργειες και πρακτικές από όπου και αν αυτές προέρχονται”.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι