Άλλοι ΔήμοιΔήμοι

Αναπνευστήρα δωρίζει ο Δήμος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς

Εξι δράσεις στην υπηρεσία του δημότη - Δομή στήριξης για όσους διαμένουν στο σπίτι

Εναν αναπνευστήρα ο οποίος θα δωρηθεί στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς προμηθεύεται από το εξωτερικό ο Δήμος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας, ανεβάζοντας το επίπεδο της στήριξης των κρατικών υποδομών υγείας για την περίθαλψη ασθενών από τον  κορονοϊό, την προσφορά και αλληλεγγύη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Hδη, ο Δήμος έχει ήδη προβεί στις σχετικές ενέργειες προμήθειας.

Ταυτόχρονα με την κίνηση αυτή ενίσχυσης της υγειονομικής υποδομής που έχει ανάγκη ο συνάνθρωπος μας αυτή την στιγμή,ο Δήμος  ανακοίνωσε ότι βρίσκεται επίσης σε διαδικασία παραγγελίας ποσότητας Τest  Διάγνωσης του κορονοϊού και ποσοτήτων αντισηπτικού υγρού, καθως και άλλες υποστηρικτικές δράσεις κοινωνικής φροντίδας.

Οι δράσεις αυτές, από την πλευρά ενός μικρού σχετικά Δήμου, έρχονται να προστεθούν σε πολλά άλλα μέτρα που έχει αναλάβει εγκαίρως η δημοτική Αρχή και ο δήμαρχος Γιάννης Σταθάς, στο πλαίσιο της γενικότερης προστασίας του πληθυσμού, για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

 

Πέραν των δυο προαναφερθέντων δράσεων αγοράς υγειονομικού υλικού, ο κατάλογος των νέων, επιπρόσθετων ενεργειών που ανακοίνωσε ο Δήμος, περιλαμβάνει:

* Τοποθέτησε στο Δημαρχείο στο Δίστομο και στα δημοτικά καταστήματα Αράχωβας και Αντίκυρας θυροτηλέφωνα, ώστε να επικοινωνούν οι δημότες, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε email, fax ή θέλουν κάτι άμεσα.

* Προχώρησε σε απολύμανσηόλων των κάδων απορριμμάτων του Δήμου.

* Πραγματοποίησε απολύμανση στο Δημαρχείο στο Δίστομο και στα Δημοτικά Καταστήματα Αράχωβας και Αντίκυρας.

* Συνέστησε προσωρινή Υποστηρικτική Δομή Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης στον Δήμο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας.

 

Σκοπός της νέας δομής, είναι η παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης, οι οποίες συνίστανται ιδίως στις εξής:

α) Kαταγραφή των κατοίκων του Δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν

β) Kαταγραφή των άπορων και οικονομικά αδύνατων κατοίκων του Δήμου, που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν κατά δήλωσή τους

γ) Eξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της περ. α’

δ) Δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της περ. β’

ε) Συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του Δήμου, ανάλογα με τις οδηγίες τους

στ) Λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου και ιστότοπου με σκοπό την καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών των κατοίκων των περ. α’ και β’

ζ) Διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων των περ. α’ και β’ (παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών) για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ

η) Κάθε άλλη εργασία συναφής με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19

Close