ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Αναμορφωτικά μέτρα στους 15χρονους ληστές πεζών με ψεύτικο όπλο στην Θεσσαλονίκη

Την επιβολή αναμορφωτικών μέτρων αποφάσισαν εισαγγελέας και ανακριτής για τους πέντε 15χρονους που κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν στην ανατολική Θεσσαλονίκη με ψεύτικο όπλο εναντίον πεζών για να τους ληστέψουν, ενώ όταν κλήθηκε η ΕΛ.ΑΣ., ένας εξ αυτών έστρεψε το ίδιο όπλο κατά αστυνομικών που επέβαιναν σε συμβατικό αυτοκίνητο.

Οι ανήλικοι, όλοι μαθητές της πρώτης τάξης του Λυκείου, συνελήφθησαν κατόπιν αστυνομικών αναζητήσεων, ενώ σήμερα κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στον Ανακριτή Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενοι μεταξύ άλλων και για απόπειρα ληστείας.

Στις απολογίες τους, φαίνεται να ισχυρίστηκαν ότι ήθελαν να κάνουν “πλάκα” και ότι το όπλο που είχαν στην κατοχή τους ήταν “σαν αυτό που έχουμε στις Απόκριες”.

Ωστόσο, αρνήθηκαν ότι τράβηξαν βίντεο με τις επιθέσεις για να τις ανεβάσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αποφασίστηκε τελικά να αφεθούν ελεύθεροι και να επιβληθούν σε βάρος τους αναμορφωτικά μέτρα, κατά τα ισχύοντα στον Ποινικό Κώδικα σε περιπτώσεις ανήλικων δραστών.

Οπως έγινε γνωστό, τα μέτρα αφορούν: Ανάθεση της υπεύθυνης επιμέλειας στους γονείς τους και παρακολούθηση από επιμελητές ανηλίκων.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα