ΔήμοιΔήμος Ελευσίνας

Ανακοίνωση του Δήμου Ελευσίνας κατά του ΟΛΕ

Ανακοίνωση του Δήμου Ελευσίνας σχετικά με την παραχώρηση τμήματος χερσαίας ζώνης στην εταιρεία ΑΦΟΙ ΣΑΒΒΑ ΕΠΕ.

Η επίσημη ανακοίνωση:

Ο Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Αθανάσιος Πέππας, για άλλη μία φορά, αδιαφορώντας για τους δημότες της πόλης μας και για τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής, σκανδαλωδώς στις 23/12/2014 αποφάσισε την εκ νέου παραχώρηση τμήματος χερσαίας ζώνης στην εταιρεία ΑΦΟΙ ΣΑΒΒΑ ΕΠΕ., προσπαθώντας να αιφνιδιάσει και να προκαταβάλει την νέα διοίκηση του ΟΛΕ.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Περιφέρεια Αττικής είχε διακόψει την λειτουργία της ρυπογόνου δραστηριότητας του ναυπηγείου-διαλυτηρίου, αφού δεν υπήρχε παραχωρητήριο από τον ΟΛΕ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο και οι φορείς της Πόλης εκφράζουν την αντίθεσή τους στην συνέχιση της δραστηριότητας αυτής στην περιοχή μας και χαρακτηρίζουν την ενέργεια του ΟΛΕ εχθρική και ενάντια στους σχεδιασμούς του Δήμου για το παράκτιο μέτωπο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο και οι φορείς της πόλης μετά από εμπεριστατωμένη συζήτηση αποφάσισαν τα ακόλουθα:

  1. Καλεί τους φορείς και τους δημότες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 21/2/2015 και ώρα 10:00 π.μ., με αίτημα την ανάκληση από τον ΟΛΕ της απόφασης για παραχώρηση τμήματος της χερσαίας ζώνης στην ΑΦΟΙ ΣΑΒΒΑ ΕΠΕ. Η συγκέντρωση θα γίνει στην οδό Κανελλοπούλου έξω από τα γραφεία του ΟΛΕ και θα πραγματοποιηθεί πορεία προς το διαλυτήριο του ΣΑΒΒΑ στην Βλύχα.
  2. Να προγραμματιστεί συνάντηση με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Δρίτσα, προκειμένου να ζητηθεί η παρέμβασή του για το θέμα της επαναλειτουργίας του διαλυτηρίου και η εφαρμογή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης.

Το παρόν Δελτίου Τύπου συνυπογράφουν:

  1. Ο δήμαρχος Ελευσίνας Τσουκαλάς Γεώργιος και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας
  2. Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Ελευσίνα-Μαγούλα Πρώτη Πόλη» Λιάσκος Δημήτριος και οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού
  3. Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοβουλία Ελευσίνας Μαγούλας» Βιλλιώτης Νικόλαος και οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού
  4. Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Ενεργή Συμπολιτεία» Βαμβακάς Κωνσταντίνος και οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού
  5. Ο πρόεδρος της επιτροπής περιβάλλοντος Παπαδόπουλος Δημήτρης και τα μέλη της επιτροπής
  6. Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ελευσίνας Λίγγος Ευάγγελος
  7. Ο εκπρόσωπος της Ecoeleusis Χρηστάκης Χρήστος

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι