ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Αναδρομικά: Έρχονται νέα πακέτα πληρωμών – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Νέα πακέτα αναδρομικών αναμένεται να πληρωθούν μέσα στους επόμενους μήνες, που αφορούν περισσότερους από 250.000 παλαιούς και νέους συνταξιούχους καθώς τον Ιούνιο αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά συνταξιούχων.

Οι παλαιοί συνταξιούχοι αναμένουν τις περικοπές των επικουρικών (Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016), τα Δώρα των κύριων συντάξεων (800 ευρώ) αλλά και τα Δώρα των επικουρικών, δηλαδή 13η και 14η επικουρική σύνταξη έως το 2012.

Επίσης, περιμένουν να κριθεί αν όσοι έχουν πάρει τα αναδρομικά, και των κυρίων συντάξεων και των επικουρικών, αλλά δεν έχουν καταθέσει αγωγές μέχρι τις 8 Οκτωβρίου του 2020, μπορούν να ασκήσουν αγωγές ή αν υπάρξουν θέματα παραγραφών.

Όσοι συνταξιούχοι έχουν περισσότερα από 30 έτη, μέσα στον Ιούνιο θα δουν τα χρήματα να πιστώνονται στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Επίσης αφορά και στους 40.000 δικαιούχους που παραμένουν στην αναμονή.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι παλαιοί συνταξιούχοι θα λάβουν τα ποσά σε δόσεις. Μέσα στο 2022 θα δουν τις τρεις δόσεις, από τις συνολικά πέντε (αναδρομικά 31 μηνών) ενώ οι νέοι συνταξιούχοι θα λάβουν τα ποσά εφάπαξ.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα