ΕπικαιρότηταΚόσμος

Αλβανία: Επικράτησε ο Φρέντη Μπελέρη στη Χειμάρρα – Βίντεο με πανηγυρισμούς

Ο Φρέντη Μπελέρης επικράτησε του Γκιόργκι Γκόρο στις επεισοδιακές εκλογές της Χειμάρρας με ποσοστό 50,12% έναντι 49,88% του ηττημένου, με καταμετρημένο το 100% των ψήφων, ενώ η συμμετοχή δεν ξεπέρασε το 34%.

Ο ομογενής που παραμένει υπό κράτηση, νίκησε τον αντίπαλό του, ο οποίος είχε τη στήριξη της κυβέρνησης του Εντι Ράμα.

Οπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ στη Χειμάρρα, Χρήστος Νικολαΐδης, για λίγη ώρα είχε σταματήσει η καταμέτρηση ψήφων, ξεσηκώνοντας τις διαμαρτυρίες όσων παρακολουθούν από κοντά τη διαδικασία.

Η διαδικασία καταμέτρησης ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και αφού οι κάλπες από τα 36 Ε.Τ. του διευρυμένου Δήμου, μεταφέρθηκαν σε ενιαίο χώρο στο κέντρο της Χειμάρρας.

Τα αλβανικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν πολλές φορές την Κυριακή στην Χειμάρρα, χαρακτηρίζοντας «ασυνήθιστη» την εκλογική διαδικασία μια και ένας από τους βασικούς αντιπάλους είναι προφυλακισμένος.

Την Κυριακή ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας κρίθηκε κρατούμενος και μεταφέρθηκε στις φυλακές Τιράνων, μετά την απόρριψη της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που είχε υποβάλλει, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός Αλβανίας.

Προφυλακισμένος κρίθηκε και ο στενός του συνεργάτης Παντελής Κοκαβέσης, παρά τα προβλήματα υγείας του.

Υπενθυμίζεται ότι παρατηρητές έχει αποστείλει η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα, όπως και ο ΟΑΣΕ.

Επίσης στις εκλογές στον Δήμο Φοινίκης, νικητής είναι ο υποψήφιος του Κόμματος των Ελλήνων για το Μέλλον (ΜΕΓΑ) σε συνασπισμό με το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα Ρωμαίος Τσάκουλης, με 41% των ψήφων έναντι 29% αντιστοίχως που έλαβαν οι δύο αντίπαλοί του.

Στον Δήμο Δρόπολης νικητής με 80% των ψήφων είναι ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Δημητράκης Τόλης.

Πηγή: inin.gr

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα