ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Άλκης Καμπανός: Αστυνομικός κατέθεσε όσα αποκάλυψαν οι κατηγορούμενοι κατά τη σύλληψή τους

Τους τέσσερις κατηγορούμενους που έφυγαν τελευταίοι πάνω από τον 19χρονο Άλκη Καμπανό κατονόμασε ο αστυνομικός του τμήματος Ανθρωποκτονιών που κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με το GRTimes, ο αστυνομικός, που συμμετείχε στην επιχείρηση σύλληψης των κατηγορουμένων, κατέθεσε σχετικά με τις πληροφορίες που έδωσε στην Αστυνομία, ο καθένας από τους 12, μετά τις συλλήψεις.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως μετά τη σύλληψη του 1ου κατηγορούμενου, εκδόθηκαν εντάλματα και για τους υπόλοιπους, εκτός του 12ου. Στις 6 Φεβρουαρίου 2022 εκτελέστηκαν τα Εντάλματα. Ο 2ος κατηγορούμενος είπε ότι ήταν στους συμμετέχοντες και ότι είχε μαζί του μαχαίρι -οικιακό που πήρε από τον σύνδεσμο- αλλά δεν χτύπησε τον Άλκη.

Ο 3ος συνελήφθη έξω από το σπίτι του και είπε τα περισσότερα. Ανέφερε ότι ήταν στους συμμετέχοντες, αλλά δεν πήρε μέρος στην επίθεση γιατί φοβήθηκε και κατονόμασε όλα τα παιδιά πλην του τελευταίου.

Επισήμανε ακόμα ότι πέρασε και τον πήρε ο 4ος κατηγορούμενος. Στον σύνδεσμο συναντήθηκαν με τους άλλους. Η επίθεση έγινε με αφορμή άλλο συμβάν, στο Ωραιόκαστρο, που οπαδοί του Άρη κυνήγησαν οπαδούς ΠΑΟΚ.

Σημείωσε ότι πρότεινε ο 1ος κατηγορούμενος να πάρουν εκδίκηση. Άρχισαν να παίρνουν τηλέφωνα για να καλέσουν άτομα από άλλους συνδέσμους. Είπε ακόμα ότι ο 1ος ήταν ηγετικό στέλεχος του συνδέσμου «Θ4» και έκανε κουμάντο στις μικρές ηλικίες. Ο ίδιος πήρε κάποιον τηλέφωνο για να δει αν στο Χαριλάου υπάρχουν οπαδοί του Άρη. Στα αυτοκίνητα, ο καθένας κάθισε μαζί με τον γνωστό του.

Τα τρία οχήματα κινήθηκαν μέσα από τενά ενώ απέφυγαν να περάσουν από το γήπεδο. Στην οδό Πλαστήρα σταμάτησαν. Το polo έστριψε μέσα στο στενό και σταμάτησε μπροστά στα σκαλοπάτια. Εκεί κατέβηκαν πρώτοι οι τρεις επιβαίνοντες και ρώτησαν στην παρέα του Άλκη, «τι ομάδα είστε». Όταν τους απάντησαν «Άρης«, έκαναν την επίθεση. Κινήθηκαν όλοι μαζί.

Ο 4ος κυνήγησε αυτούς που διέφυγαν. Κατέβηκαν και οι υπόλοιποι απο τα άλλα αυτοκίνητα. Πήραν στειλιάρια και λοστούς. Μετά μπήκαν στα αυτοκίνητα και έφυγαν.

Ο 2ος είχε τραυματιστεί με το μαχαίρι το οποίο στη συνέχεια το πέταξε σε υπόνομο.

Ο 5ος συνελήφθη κοντά στο σπίτι ενώ το αυτοκίνητό του ήταν σταθμευμένο πολύ πιο μακριά. Ο 6ος δεν ανέφερε κάτι. Είπε ότι δεν ήταν στο σημείο και ότι εντοπίσαμε λάθος άτομο. Ο 7ος και ο 8ος εντοπίστηκαν μαζί σε οικία, διαφορετική από του σπιτιού τους. Ο 8ος αρνήθηκε, ενώ ο 7ος παραδέχθηκε ότι βρέθηκε στο σημείο.

Ο 10ος και ο 11ος συνελήφθησαν επίσης μαζί, σε άλλη οικία. Ο ένας ανέφερε ότι χρησιμοποίησε το δρεπάνι, αλλά ότι δεν χτύπησε τον Άλκη. Ο άλλος φορούσε κράνος και κρατούσε στειλιάρι, αλλά είπε ότι δεν το χρησιμοποίησε.

Ο 9ος παραδόθηκε ενώ δεν είπε τίποτα ενώ ο 4ος, ο οποίος είχε διαφύγει στην Αλβανία, επέστρεψε στα ελληνοαλβανικά σύνορα και συνελήφθη. Ο 12ος παραδόθηκε και ανέφερε ότι συμμετείχε στην επίθεση ως οδηγός.

Είπε ότι του τηλεφώνησε ο 9ος και πήγε στον σύνδεσμο. Μπήκαν στο αυτοκίνητο και πήραν άλλους δυο που δεν τους γνώριζε. Ακολούθησε τα άλλα δύο οχήματα άλλα δεν γνώριζε που πηγαίνουν και για ποιο λόγο. Έστριψε στην οδό Γαζή όπου του είπαν οι άλλοι τρεις να σταματήσει.

Πήραν από πορτ-μπαγκαζ αντικείμενα. Ο ίδιος, είπε ότι δεν κατέβηκε. Στη συνέχεια μετέβησαν σε σημείο που του υπέδειξαν, στην Περιφερειακή Οδό, και πέταξαν τα αντικείμενα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση.

Άφησε τα άτομα στη Νεάπολη και πήγε σπίτι του. Τον 9ο τον γνώρισε στην Αθήνα και έκαναν παρέα, ενώ είπε ότι δεν ανήκει στους οργανωμένους. Όμως προέκυψε ότι πήγε εκδρομή στην Ελβετία, με τον ΠΑΟΚ, ενώ το 2019 είχε κατηγορηθεί για ληστεία σε ανήλικους, στην Αθήνα, στο πλαίσιο εκδρομής του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη.

Ο 1ος ήταν πολύ αρνητικός στην αρχή, ενώ μίλησε μετά όταν κατάλαβε ότι είναι αρνητικό το κλίμα από τα ΜΜΕ και όταν ο υπεύθυνος ασφαλείας του ΠΑΟΚ είχε χαρακτηρίσει ζώα όσους συμμετείχαν στην επίθεση.

Απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου για τη συμμετοχή και τα αντικείμενα του καθενός κατηγορουμένου, ο μάρτυρας κατονόμασε τέσσερις. Αντίστοιχα κρατούσαν δρεπάνιστειλιάριμαχαίρι τύπου Κάραμπιτ κι ένα άλλο μαχαίρι -οικιακής χρήσης- το οποίο δε βρέθηκε. Ο καθένας γνώριζε τι αντικείμενο θα πάρει.

Στο αυτοκίνητο του 12ου βρέθηκε κρυμμένο σε θήκη γυαλιών ένα μαχαίρι αλλά δεν βρέθηκαν αποτυπώματα. Αίματα του Άλκη και του τραυματία φίλου του βρέθηκαν στο προσκέφαλο του συνοδηγού. Κάποια απο τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο σημείο που υπέδειξε ο 12ος. Ήταν εκτεθειμένα στην υγρασία, δεν βρέθηκαν στοιχεία.

Ο αστυνομικός διευκρίνισε ότι “κανένας δεν είπε πως χτύπησε τον Άλκη. Δύο-τρεις, είπαν ότι χτύπησαν τον φίλο του”.

Από το βίντεο φαίνεται ότι τέσσερα άτομα έφυγαν τελευταία πάνω από τον Άλκη. Ο μάρτυρας κατονόμασε δύο επιβάτες του 2ου οχήματος και δύο επιβάτες του 1ου οχήματος. Ο μάρτυρας μετέφερε στο Δικαστήριο ένα περιστατικό που αντιλήφθηκε ως αξιωματικός υπηρεσίας.

“Μέσα στα κρατητήρια, κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου, ένας επισκέπτης τους είπε ‘κρατάτε γερά’ και αυτοί άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα της ομάδας τους. Επικράτησε οχλαγωγία για λίγα λεπτά”.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα