ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Ακρόπολη: Σοκάρει η ομολογία του 17χρονου δράστη: « Ζητάω συγγνώμη, τον μαχαίρωσα σε κοιλιά και λαιμό»

Αισιόδοξοι ότι τελικά ο 18χρονος, που έπεσε θύμα αιματηρής ληστείας στην Ακρόπολη, θα κερδίσει την μάχη για τη ζωή, εμφανίζονται οι γιατροί του «Ερυθρού Σταυρού».

Την ίδια στιγμή, σοκ προκαλεί η κατάθεση του 17χρονου δράστη ο οποίος μαχαίρωσε το 18χρόνο θύμα, τραυματίζοντάς το πολύ σοβαρά.

Στην επίσημη κατάθεσή του στην αστυνομία, ο δράστης υποστήριξε ότι τον συνομήλικο συνεργό του τον είχε γνωρίσει μία μέρα νωρίτερα και δήλωσε μετανιωμένος.

«Δεν το ήθελα, πάνω στην πίεση το έκανα. Ηθελα να τον πιέσω για να πάρω το τσαντάκι και έγινε ό,τι έγινε», ισχυρίστηκε παράλληλα.

«Πήγαμε βόλτα στο Μοναστηράκι. Είδαμε κάτι άτομα και αποφασίσαμε να τους πάρουμε τα κινητά τηλέφωνα. Με την πρόφαση ότι ήθελα τσιγάρο, τους πλησίασα και τους ζήτησα ένα. Οταν πλησιάσαμε, έπιασα τον έναν και έβγαλα ένα μαχαίρι που είχα στην αριστερή τσέπη του παντελονιού μου, το ακούμπησα στην κοιλιά του και του είπα να μου δώσει το κινητό του τηλέφωνο», κατέθεσε για την ημέρα του μαχαιρώματος.

«Του τράβηξα το τσαντάκι του, όμως αυτός με έσπρωξε και τότε τον μαχαίρωσα δυο φορές, μία στην κοιλιά και μία στο λαιμό αν θυμάμαι καλά. Ο συγκατηγορούμενός μου πήρε το τσαντάκι του και τρέξαμε. Την ώρα που τρέχαμε, πέταξα το μαχαίρι. Κάποια στιγμή χωριστήκαμε με τον συγκατηγορούμενο. Πήρα το μετρό και πήγα στο σπίτι μου. Εβγαλα τα ρούχα μου και τα έβαλα στο πλυντήριο. Απ’ ότι είδα, μόνο το παντελόνι μου είχε αίματα. Δεν είπα τίποτα σε κανέναν. Μετάνιωσα για ό,τι έκανα και ζητάω συγγνώμη. Δεν ήθελα να τον χτυπήσω», πρόσθεσε.

Οι δύο κατηγορούμενοι θα απολογηθούν αύριο Παρασκευή 21 Απριλίου, στην ανακρίτρια Ανηλίκων.

Σε βάρος του 17χρονου που ομολόγησε ότι τραυμάτισε το θύμα με μαχαίρι, άσκησε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ στην απευκταία περίπτωση που 0 18χρονος δεν καταφέρει να παραμείνει στη ζωή, τότε αυτομάτως η κατηγορία μετατρέπεται από απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Επίσης και στους δύο δράστες ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα