ΕπικαιρότηταΚόσμος

Αίσιο τέλος στην ομηρία πολιτών στο κατάστημα της Apple του Αμστερνταμ – Οι δράστες συνελήφθησαν

Με ανάρτησή της στο Twitter, η αστυνομία του Αμστερνταμ ανακοίνωσε ότι η ομηρία σε κατάστημα της Apple σε κεντρική πλατεία της πόλης έχει λήξει, αναφέρει το Πρακτορείο Ειδήσεων Reuters.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ένοπλος βρίσκεται ξαπλωμένος στο έδαφος και ένα ρομπότ τον ελέγχει για πιθανά εκρηκτικά, ενώ οι αστυνομικοί τον έχουν περιορίσει σημαδεύοντάς τον με τα όπλα τους.

Η αστυνομία τονίζει επίσης ότι όλοι οι όμηροι είναι ασφαλείς, καθώς ήταν αρκετοί εκείνοι που κατάφεραν να “αποδράσουν” από το εσωτερικό του καταστήματος και να μην κινδυνεύσουν.

Απειλούσε με όπλο υπάλληλο του καταστήματος

Από νωρίς το απόγευμα, αστυνομικοί εκκένωσαν την πλατεία που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του εμπορικού κέντρου του Αμστερνταμ και ζήτησαν από τους περίοικους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μη βγουν προσπαθώντας να δουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Σε εικόνες που μεταδόθηκαν από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένας άνδρας με παντελόνι παραλλαγής και μαύρη κουκούλα, απειλούσε με όπλο υπάλληλο του καταστήματος.

«Οι αστυνομικοί είχαν τα όπλα τους στραμμένα στο κατάστημα της Apple», είπε ο Τιμ Βαγκεμάκερς, ο οποίος εργάζεται σε διπλανό κατάστημα.

Ενας άλλος αυτόπτης μάρτυρας, ανέφερε ότι δύο άνδρες έφυγαν από το κατάστημα και όταν εντόπισαν κοντά τους τους αστυνομικούς,  ένας από αυτούς άρπαξε έναν περαστικό και του έβαλε ένα όπλο στο κεφάλι.

Στη συνέχεια, αφού αντιλήφθηκαν ότι δεν ήταν δυνατό να διαφύγουν, και οι δύο επέστρεψαν στο κατάστημα με τον όμηρό τους.

Από νωρίς το απόγευμα, αστυνομικοί είχαν εκκενώσει την πλατεία Leidseplein που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του εμπορικού κέντρου της ολλανδικής πρωτεύουσας και είχαν ζητήσει από τους περίοικους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μη βγουν προσπαθώντας να δουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Στο Αμστερνταμ, που είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας, μόνο το 2021 καταγράφηκαν τέσσερις ένοπλες ληστείες σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, υποχρεώνοντας τις εταιρείες να μειώσουν τον αριθμό των συσκευών που διατηρούν στα καταστήματα, ώστε να περιορίσουν τις απώλειες σε ανάλογες επιθέσεις.

Ωστόσο, καμία από τις προηγούμενες τέσσερις  ληστείες δεν σημειώθηκε σε κεντρικό σημείο της πόλης, όπως συνέβη αυτή τη φορά.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα