Άλλοι ΔήμοιΑντιπεριφέρεια ΝήσωνΔήμοιΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Αίγινα: Το λιμάνι της Πέρδικας “πήρε τον δρόμο του”

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε κατά τη 16η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η «Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα αναγκαία λιμενικά και συναφή έργα προστασίας του λιμένα Πέρδικας, στον Δήμο Αίγινας».

Ενα χρόνιο αίτημα των κατοίκων, των επαγγελματιών, των αλιέων και των επισκεπτών της πανέμορφης περιοχής της Πέρδικας, γίνεται πραγματικότητα.

Η υφιστάμενη λιμενική εγκατάσταση είναι παλαιά, αρκετά περιορισμένη και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της περιοχής από άποψη ασφάλειας των σκαφών αλλά και θέσεων ελλιμενισμού.

Με το έργο που έχει προγραμματίσει η Π.Ε. Νήσων με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αίγινας, τον Δήμο Αίγινας και τον δήμαρχο Δημήτριο Μούρτζη, θα αυξηθούν οι δυνατότητες και η χωρητικότητα του λιμανιού.

Η Περιφέρεια Αττικής και ιδιαίτερα η Π.Ε Νήσων δίνει μεγάλη έμφαση στον θαλάσσιο Τουρισμό για τα νησιά.

χει προγραμματίσει σειρά στοχευμένων δράσεων και παρεμβάσεων για την δημιουργία των κατάλληλων υποδομών και για την αναβάθμιση των υφισταμένων.

Το έργο λοιπόν του λιμένος της Πέρδικας βρίσκεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Το επόμενο έργο που έχει προγραμματιστεί για το νησί της Αίγινας είναι η τοποθέτηση του Ναυδέτου στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας για την υποδοχή και φιλοξενία μικρών κρουαζιερόπλοιων.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Άλλοι Δήμοι