ΔήμοιΔήμος ΑιγάλεωΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Αιγάλεω: Αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού

Την υλοποίηση της «επέκτασης ηλεκτρικού δικτύου και αντικατάστασης φωτιστικών σωμάτων με λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης» εξασφάλισαν Περιφέρεια Αττικής και Δήμος Αιγάλεω.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 700.000 ευρώ με ΦΠΑ, ενώ την υλοποίησή του ενέκριναν η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας με την υπογραφή της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης.

Το έργο το οποίο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από πόρους της Περιφέρειας, αναμένεται να συμβάλλει στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, με παρεμβάσεις για την ενίσχυση της λειτουργικότητας μίας κεντρικής οδού του Δήμου Αιγάλεω, της Ιεράς Οδού.

Στόχος του έργου είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή µέσω της ανάδειξης, προβολής και αξιοποίησης της Ιεράς Οδού, η εξοικονόμηση ενέργειας καθώς και η εξοικονόμηση πόρων, η οποία, αναμένεται να ξεπεράσει το 50% με τη συγκεκριμένη παρέμβαση.

Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • Αποκατάσταση των δικτύων ηλεκτροφωτισμού σε όλο το μήκος της Ιεράς Οδού
  • Εγκατάσταση υπόγειων γραμμών στο τμήμα από τη Λ. Κηφισού έως την οδό Αγίας Αννης, όπου το δίκτυο βρίσκεται αμφίπλευρα στα πεζοδρόμια της Ιεράς Οδού και όχι στη νησίδα της, όπως σε όλο το άλλο μήκος της
  • Τοποθέτηση νέων ιστών με φωτιστικά σε θέσεις όπου υπήρχαν ιστοί και έχουν καταργηθεί για οποιοδήποτε λόγο, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο σύμμετρος φωτισμός της Ιεράς Οδού
  • Αλλαγή όλων των ακροκιβωτίων των ιστών καθώς και των καλωδίων τροφοδοσίας των φωτιστικών σωμάτων από τα ακροκιβώτια
  • Αλλαγή όλων των φωτιστικών σωμάτων του οδοστρώματος της Ιεράς Οδού με νέα φωτιστικά τεχνολογίας LED

Σημειώνεται ότι το έργο θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Αιγάλεω και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι