ΕπικαιρότηταΠολιτική

Αιχμηρή δήλωση Καστανίδη για τον Ανδρουλάκη και την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης

Οπως ήταν αναμενόμενο ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης, πήρε θέση για την απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να κρατήσει τη βουλευτική έδρα στην ΑΠεριφέρεια Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα ο ίδιος να μείνει εκτός Βουλής. «Η προσωπική προσβολή δεν με κάμπτει», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Καστανίδης.

«Απλός μαχόμενος πολίτης ή μετέχων στο ψηφοδέλτιο, είναι αδιάφορο, γιατί ουδέποτε εξάρτησα τη στάση μου από οφίκια. Οι επιλογές είναι του κ. Ανδρουλάκη», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καστανίδης στη δήλωσή του.

 

Η δήλωση του Χάρη Καστανίδη

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με ενημέρωσε για την απόφασή του να καταλάβει ο ίδιος την έδρα της παράταξης στην Α’ Θεσσαλονίκης, την ίδια ακριβώς ώρα που ενημέρωνε επισήμως και τον Τύπο.

Δεν αξιώνω κανόνες δεοντολογίας σε μια εποχή έκπτωσης της πολιτικής. Ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε, έκρινε και αποφάσισε μόνος, όπως, άλλωστε, δικαιούται.

Η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρακτικά κάποια σημασία, αφού η Βουλή θα συγκληθεί για μία μόλις ημέρα και θα διαλυθεί αμέσως. Στο συμβολικό και ηθικό πεδίο, όμως, έχει μεγάλη σημασία, για λόγους που αντιλαμβάνονται μόνο όσοι διαθέτουν ιστορική συνείδηση του χώρου.

Η προσωπική προσβολή δεν κάμπτει την υποχρέωσή μου να δώσω μέχρι τέλους τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης.

Απλός μαχόμενος πολίτης ή μετέχων στο ψηφοδέλτιο, είναι αδιάφορο, γιατί ουδέποτε εξάρτησα τη στάση μου από οφίκια. Οι επιλογές είναι του κ. Ανδρουλάκη».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα