ΕπικαιρότηταΠολιτική

Αιχμηρή ανακοίνωση ΚΚΕ: Ο Μητσοτάκης πανηγυρίζει για την αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων

«Το μόνο που επιβράβευσε το Eurogroup και για το οποίο πανηγυρίζει ο Κυρ. Μητσοτάκης, δεν είναι τίποτε άλλο παρά το αποτέλεσμα της διαχρονικής αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών» σημειώνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο Eurogroup έκανε λόγο μια σημαντική στιγμή για την πατρίδα μας που πιστοποιεί την πρόοδο του τόπου.

«Η “επιτυχία της ελληνικής οικονομίας”, στην οποία αναφέρεται το Eurogroup είναι τα ματωμένα δημοσιονομικά πλεονάσματα που συνεχίζουν να πληρώνουν τα εργατικά- λαϊκά στρώματα, η προώθηση των πλειστηριασμών για να διασωθούν οι τράπεζες, η πορεία των επενδύσεων και η προώθηση της στρατηγικής ΕΕ- αστικής τάξης σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, η θωράκιση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων που εδράζονται μόνο πάνω στη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού» προσθέτει το σχόλιο του κόμματος και καταλήγει:

«Το πολιτικό διακύβευμα, τού πώς θα μοιραστεί η ”επιτυχία” ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Τσίπρα δεν έχει καμία σχέση με τις λαϊκές ανάγκες».

Απόφαση ορόσημο του Eurogroup για την Ελλάδα

Υπενθυμίζουμε πως το Eurogroup συμφώνησε στην αποδέσμευση της τελικής δόσης των μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Το Eurogroup συζήτησε την πρόοδο της Ελλάδας με συγκεκριμένα μεταρρυθμιστικά βήματα που συμφωνήθηκαν μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και των ελληνικών αρχών που θα ολοκληρωθούν έως το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους, με βάση την πρώτη έκθεση Μεταπρογραμματικής Εποπτείας, μετά τη λήξη της Ενισχυμένης Εποπτείας για την Ελλάδα τον Αύγουστο του 2022.

Το Eurogroup χαιρετίζει τις περαιτέρω μεταρρυθμίσεις πολιτικής που επιτεύχθηκαν μετά τη δημοσίευση της τελικής έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας στις 23 Μαΐου 2022.

Ειδικότερα, χαιρετίζει την εκπλήρωση των συγκεκριμένων δεσμεύσεων στον τομέα της είσπραξης φόρων, της κτηματογράφησης και των δασικών χαρτών, της υγειονομικής περίθαλψης, της αφερεγγυότητας και των δημόσιων επιχειρήσεων.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα