Περιφέρεια ΘεσσαλίαςΠεριφέρειες

Αγοραστός προς ΓΑΙΑΟΣΕ: Παρουσιάστε επιχειρησιακό πλάνο

Συνάντηση το συντομότερο δυνατό με τον υπουργό Υποδομών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη και τη διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ για το θέμα των Εμπορευματικών Κέντρων, ζητάει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αγοραστός δήλωσε:

«Το Εμπορευματικό Κέντρο από μία πολλά υποσχόμενη ιδέα κατέληξε να είναι μια ιδέα που υπόσχεται πολλά. Οι δηλώσεις και οι χειρισμοί που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα, απουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για το συγκεκριμένο ζήτημα έχουν ενεργοποιήσει φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού και πολύ φοβάμαι πως αν δεν δοθούν επειγόντως οι κατάλληλες διευκρινίσεις, θα καταστεί τοξικό».

Ως εκ τούτου και μετά την ανακοίνωση της ΓΑΙΑΟΣΕ της 6ης Ιουλίου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας ζητάει να πληροφορηθεί τον σχεδιασμό του Υπουργείου και της ΓΑΙΑΟΣΕ για τα εξής:

• Πώς θα υλοποιηθούν τα δύο σχέδια;

• Ποιο είναι το επιχειρησιακό πλάνο και ποια η μελέτη βιωσιμότητας;

• Υπάρχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και λειτουργίας των Εμπορευματικών Κέντρων;

• Ποιος είναι ο προϋπολογισμός και ποιες οι πηγές χρηματοδότησης;

• Έχει διερευνηθεί το ενδιαφέρον της επιχειρηματικής κοινότητας;

• Τι εννοεί συγκεκριμένα η ΓΑΙΑΟΣΕ ως Εμπορευματικό Σταθμό στη Λάρισα και τι εννοεί ως Εμπορευματικό Κέντρο Θεσσαλίας στο Βελεστίνο, χωροθετημένο από το περιφερειακό χωροτακτικό πλαίσιο του 2003;

Οσον αφορά στην τελευταία ανακοίνωση της ΓΑΙΑΟΣΕ, ο Κώστας Αγοραστός ξεκαθαρίζει:

«Η συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι δεδομένη. Αλλωστε, η Περιφέρεια είναι αυτή που χρηματοδοτεί με 55 εκατομμύρθα ευρώ την ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Παλαιοφάρσαλα – Καλαμπάκα του Θεσσαλικού Σιδηροδρόμου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι αυτή που χρηματοδότησε την κατασκευή ισόπεδων και ανισόπεδων διαβάσεων στη Θεσσαλία και γενικότερα έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη στην πράξη ότι στηρίζει το σιδηρόδρομο ως οικολογικό, ασφαλή και οικονομικό μέσο μεταφοράς ανθρώπων και εμπορευμάτων».

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Θεσσαλίας