ΔήμοιΔήμος Αθηναίων

Άγνωστοι βανδάλισαν το μνημείο της Marfin – Άμεση αποκατάσταση υποσχέθηκε ο Δήμος Αθηναίων

Άγνωστοι βανδάλισαν το μνημείο των θυμάτων της Marfin, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων με χημικά και μολότοφ, τα οποία σημειώθηκαν στο Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη διαδήλωση για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη.

Την ίδια ώρα, στην άμεση αποκατάσταση του μνημείου της Marfin που κατέστρεψαν σήμερα «διαδηλωτές» στο κέντρο της Αθήνας, θα προχωρήσει -για ακόμη μια φορά- ο Δήμος Αθηναίων. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που το μνημείο αυτό καταστρέφεται, με τον Δήμο να μεριμνά για την αποκατάστασή του.

Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκαν μπροστά από την πρυτανεία του ΕΚΠΑ και προς την Ομόνοια, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν και στην οδό Σταδίου.

Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας με χιλιάδες κόσμου να διαμαρτύρεται για το δυστύχημα στα Τέμπη. Κεντρικά αιτήματα ήταν «να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη».

Η τραγική φωτιά στην τράπεζα της Marfin το 2010

Η τραγωδία της Marfin σημειώθηκε στις 5 Μαΐου του 2010, όταν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων ομάδα αγνώστων, έριξε βόμβες μολότοφ στο υποκατάστημα της τράπεζας, καταδικάζοντας σε θάνατο τρεις εργαζόμενους της τράπεζας και ένα αγέννητο παιδί.

Στη φωτιά βρήκαν φρικτό θάνατο τόσο άδικα και αναίτια τρεις συνάνθρωποί μας, η Παρασκευή Ζούλια, ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης και η Αγγελική Παπαθανασοπούλου με το αγέννητο μωρό της.

Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία στη Marfin, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας έγιναν τα αποκαλυπτήρια της τιμητικής πλακέτας στα θύματα της φωτιά στην τράπεζα.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι