ΔήμοιΔήμος ΓαλατσίουΔήμος Φυλής

Άγνωστο πότε θα ανοίξει ο ΧΥΤΑ Φυλής

Ανακοίνωση του Δήμου Γαλατσίου για την αποκομιδή των απορριμμάτων

«Από την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από την Δευτέρα 11/6, ο ΧΥΤΑ Φυλής, που δέχεται τα απορρίμματα της Αττικής, είναι κλειστός λόγω ρήγματος που εμφανίστηκε στις εγκαταστάσεις του, γεγονός που εγείρει θέματα ασφαλείας.

Η πληροφόρηση που είχαν οι Δήμοι της Αττικής ήταν ότι η εγκατάσταση θα άνοιγε είτε την προηγούμενη Πέμπτη 14 Ιουνίου, είτε την Κυριακή 17 Ιουνίου, κάτι που δυστυχώς δεν έγινε.

Από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Γαλατσίου, με βάση την εμπειρία που έχει αποκτήσει και από παλαιότερες διακοπές λειτουργίας του ΧΥΤΑ ή των εργαζομένων στην καθαριότητα, αναπροσάρμοσε το σύστημα αποκομιδής του, χωρίς να διαταράξει την ομαλή – καθημερινή λειτουργία της πόλης.

Επί μια εβδομάδα ο Δήμος συλλέγει, κυκλικά, τα απορρίμματα από την πόλη, διατηρώντας άδειους τους κάδους στο 70% της πόλης καθημερινά.

Το επίπεδο αποκομιδής και καθαριότητας στην πόλη είναι υψηλό και σίγουρα πολύ καλύτερο από τον μέσο όρο στον οποίο βρίσκονται άλλοι Δήμοι του λεκανοπεδίου.

Ωστόσο, λόγω της μη οριστικοποίησης της ημερομηνίας επαναλειτουργίας του ΧΥΤΑ στο άμεσο μέλλον, κρίνεται σκόπιμο να υπάρχει (η ούτως ή άλλως) αναγκαιότητα για πιο συνετή διαχείριση των οικιακών και εμπορικών απορριμμάτων από όλους μας.

Για τον λόγο αυτό παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης μας να συνεχίσουν, σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό, να διατηρούν το Γαλάτσι μας στην πρώτη θέση ανάμεσα στους καθαρότερους Δήμους της χώρας.

Είμαστε συνετοί με τα απορρίμματά μας. Δεν βγάζουμε ογκώδη στους δρόμους (παλαιά στρώματα, κρεβάτια κ.ά.). Δεν ρίχνουμε οικιακά απορρίμματα στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.

Ευχαριστούμε και ζητούμε την κατανόησή σας».

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι