ΔήμοιΔήμος Παπάγου-Χολαργού

Αφιέρωμα στον ποιητή Γιάννη Κοντό

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού προσκαλεί το κοινό στην παράσταση-αφιέρωμα στον ποιητή Γιάννη Κοντό «Ηλεκτρισμένη πόλη», το Σάββατο 26 Ιανουαρίου και ώρα 20:00 στο Αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης» του Δημαρχείου Παπάγου-Χολαργού.

Ακούγονται αποσπάσματα από τη δισκογραφική δουλειά «ΑΠΟΠΕΙΡΑ» του Νίκου Καλλίτση, σε ποίηση του Γιάννη Κοντού και ερμηνεία της Αφροδίτης Μάνου.

Ερμηνεία: Χριστίνα Καφαντάρη

Επιλογή κειμένων, μουσική, σκηνοθεσία: Λίλιαν Καλλίτση

Σκηνικά: Νικόλας Ευγένιος

Παραγωγή βίντεο: Μαρία Τοκατλίδη

Ο Γιάννης Κοντός γεννήθηκε στο Αίγιο, ήταν γιος στρατιωτικού και κάτοικος Παπάγου. Δημιούργησε την πρώτη του ποιητική συλλογή στα 1965 και συνέγραψε το πρώτο του βιβλίο το 1970 και το 1973 κέρδισε χορηγία του Ιδρύματος Φορντ.

Επί σειρά ετών ήταν συνεργάτης ραδιοφώνου καθώς και των εκδόσεων «Κέδρος». Είχε κατά διαστήματα συνεργαστεί με περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού καθώς και με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής».

Είχε γράψει κείμενα για σύγχρονους Έλληνες ζωγράφους και το 2009 τιμήθηκε με το Βραβείο του Ιδρύματος Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του ποιητικού του έργου.

Το 1980 ο συνθέτης Νίκος Καλλίτσης κυκλοφόρησε το δίσκο «Απόπειρα» με μελοποιημένα ποιήματά του και ερμηνεύτρια την Αφροδίτη Μάνου.

Συνεργάσθηκε με Έλληνες ζωγράφους, όπως τον Δημήτρη Μυταρά, τον Αλέκο φασιανό, τον Φαίδωνα Πατρικαλάκη και δίδαξε επίσης, θεατρική τέχνη.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι