ΔήμοιΔήμος Αιγίνης

Aegina Challenge: Ιστιοπλοϊκοί αγώνες στο λιμάνι της Αίγινας

To γραφικό λιμάνι της Αίγινας φιλοξενεί για πρώτη φορά μοναδικούς ιστιοπλοϊκούς αγώνες το Σαββατοκύριακο 22-23 Απριλίου 2017.

Με την υποστήριξη των τοπικών φορέων, το νησί αγκαλιάζει το πρώτο Aegina Challenge με σκοπό να προσφέρει μια άρτια διοργάνωση και να γίνει θεσμός. Ο αγώνας αυτός αποτελεί το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του οράματος των διοργανωτών που δεν είναι άλλο από τα να εξελιχτεί η διοργάνωση σε μια ετήσια γιορτή της θάλασσας.

Μια γιορτή που πέραν από τον αγώνα, θα περιλαμβάνει και πλήθος άλλων δράσεων εντός και εκτός θαλάσσης. Το sailing spot του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Αίγινας, θα συντονίσουν το κομμάτι της θάλασσας υπό την εποπτεία του βραβευμένου εκπαιδευτή ιστιοπλοΐας Άκη Τσαρούχη.

Όσοι βρεθούν στο νησί τις ημέρες του αγώνα, θα απολαύσουν μοναδικό αγωνιστικό θέαμα με «ιστιοπλοϊκές μονομαχίες σε πρώτο πλάνο», καθώς οι αγώνες θα γίνουν με τη μορφή match racing μέσα στο λιμάνι.

To match racing αποτελεί αγώνα μεταξύ 2 ομάδων, είναι μικρής χρονικής διάρκειας και υψηλής έντασης, ενώ οι ιδιαίτερες απαιτήσεις χειρισμού προσφέρουν θεαματικές μονομαχίες και αγωνιώδη εξέλιξη μέχρι την τελευταία στιγμή.

Στόχος των διοργανωτών είναι να γίνει ένας αριθμός από μονομαχίες μέσα στο λιμάνι, ώστε όλοι οι περαστικοί να μπορούν να απολαμβάνουν το θέαμα σε απόσταση αναπνοής.

Συμπαραστάτες του αγώνα θα είναι το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος» που θα ενυδατώνει τους αθλητές, η Βίκος Cola – η μόνη με Φυσικό Μεταλλικό Νερό, η Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού η οποία θα φροντίσει για την ασφαλή και γρήγορη μεταφορά των αθλητών από και προς το νησί της Αίγινας, το Blue Growth που θα φροντίσει για την media υποστήριξη του αγώνα, η ΕΝΑΚ για την ασφαλή τέλεση του αγώνα, η Atlas Shipyards που θα στηρίξει την διοργάνωση με την κάλυψη λειτουργικών εξόδων.

Μαζί τους θα βρίσκεται και ο πολυβραβευμένος φωτογράφος του χώρου Νίκος Ζάγκας, ο οποίος μέσα από τον φακό του θα αποτυπώσει τις καλύτερες στιγμές της διοργάνωσης.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν θα ήταν αρκετό αν δεν είχαν την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων Ρέμβη, Αιάκειον και Caps Love, στις οποίες θα πραγματοποιηθούν όλες οι περιφερειακές δραστηριότητες που θα πλαισιώσουν την διοργάνωση, αλλά και τον διαδικτυακό τόπο Aegina Portal, που θα αναλάβει την διαχείριση της πληροφορίας, τα πρατήρια υγρών καυσίμων Κοκόλης που θα αναλάβουν τα έξοδα πλεύσης και την εταιρεία Philippos Hellenic Goods που θα παρασκευάσει custom giveaways για όλους τους συμμετέχοντες.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι