ΕπικαιρότηταΠολιτική

Αδ. Γεωργιάδης: «Καλώς κλείσανε τα νοσοκομεία επί ημερών μου γιατί δεν είχαν καθόλου κίνηση»

Αδωνις Γεωργιάδης: «Καλώς κλείσανε τα νοσοκομεία επί ημερών μου γιατί δεν είχαν καθόλου κίνηση»

Σε μια ακόμα δήλωση προχώρησε (ποιός άλλος;) ο Αδωνις Γεωργιάδης, και είναι ολοφάνερο ότι έγινε λόγω της στέρησης από την τηλεοπτική δημοσιότητα πέραν των 12… ωρών.

Οπως είναι γνωστό, πρόκειται για μια συνήθεια η οποία έχει μεταβληθεί σε λατρεία για έναν άνθρωπο της δικής του (εννοείται πάντοτε πολιτικής και μόνον) υπόστασης, και το γεγονός ότι η αμέσως προηγούμενη εμφάνισή του απείχε 13 ολόκληρες (και προφανώς αβάστακτες)  ώρες, ήταν απολύτως φυσικό ευρισκόμενος στο Open, να αδράξει την ευκαιρία να απαντήσει στην παθολόγο του Γενικού Κρατικού Νικαίας Μαίρη Αγρογιάννη.

Η γιατρός, στα μέτρα που ζήτησε για το σύστημα Υγείας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να ανοίξουν τα νοσοκομεία που είχαν κλείσει επί ημερών του Αδωνι Γεωργιάδη, όταν ήταν υπουργός Υγείας και η αποστομωτική απάντηση που πήρε από τον σημερινό υπουργό Ανάπτυξης, ήταν: «Καλώς κλείσανε γιατί δεν είχαν καθόλου κίνηση».

Σωστά. Αν και η ορθή λέξη που έπρεπε να είχε χρησιμοποιήσει ο κ. υπουργός, θα ήταν όχι “κίνηση”, αλλά “μποτιλιάρισμα”, η οποία απαντά “και” επί της ουσίας αλλά “και” με επιστημονικό τρόπο σε ό,τι αφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Αλλωστε ο κ. Γεωργιάδης (που όπως ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία υπενθυμίζει το απολύτως αληθές, ότι δηλαδή δεν βρίσκεται στο Κοινοβούλιο αυθαιρέτως αλλά χάρις στην ψήφο των πολιτών) δεν είναι κανένας τυχαίος ή χθεσινός στην πολιτική.

Εχει διατελέσει στο παρελθόν υπουργός Υγείας και εάν δεν γνωρίζει εκείνος ότι καλώς έκλεισαν τα νοσοκομεία στα οποία μάλιστα ο ίδιος έβαλε λουκέτο, ποιος θα έπρεπε να γνωρίζει; Η ιατρική Κοινότητα ή ο απλός κόσμος που ζητεί περισσότερο προσωπικό και κρεβάτια σε ΜΕΘ; Μην τρελαθούμε (τελείως) σε αυτόν τον πολυβασανισμένο τόπο.

«Να ανοίξει το Λοιμωδών που έχει κρεβάτια»

Επί του ρεπορτάζ, είναι χαρακτηριστικό ότι η παθολόγος Μαίρη Αγρογιάννη, είπε αρχικά: «Πρέπει να παρθούν μέτρα. Πρέπει να ανοίξουν τα νοσοκομεία που είχαν κλείσει πριν από χρόνια όταν ήταν υπουργός ο κ. Γεωργιάδης. Να ανοίξει το νοσοκομείο λοιμωδών που είναι δίπλα, έχει τόσα κλειστά κρεβάτια και δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και ψάχνουμε κρεβάτια για τους ασθενείς μας. Να επιταχθεί επιτέλους ο ιδιωτικός τομέας γιατί πραγματικά στενάζουμε. Να γίνουν μαζικές προσλήψεις για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες που έχουμε».

«Καλώς κλείσανε!»

Ο Αδωνις Γεωργιάδης απάντησε: «Προσπερνάω το σχόλιο για τα νοσοκομεία που έκλεισαν επί των ημερών μου. Καλώς κλείσανε τα νοσοκομεία τότε γιατί δεν είχαν καθόλου κίνηση. Και το ξέρει η κυρία Αγρογιάννη αυτό. Αλλωστε δεν άνοιξαν ούτε από τους επόμενους που με κατηγορούσαν. Γιατί δεν χρειαζόντουσαν.

Το καλύτερο σύστημα Υγείας, αυτό της Γερμανίας με τα περισσότερα κρεβάτια ΜΕΘ, άρχισε να στέλνει ασθενείς στο εξωτερικό. Μάλιστα, χθες η Πορτογαλία είπε στη Γερμανία να της στείλει ασθενείς, γιατί έχει άδεια κρεβάτια, επειδή εκεί (Πορτογαλία) εμβολιάστηκαν όλοι. Οταν το σύστημα Υγείας στην Γερμανία δεν αντέχει, τότε κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουμε σε ποια χώρα και σε ποια εποχή ζούμε».

Σε ερώτηση εάν το δικό μας σύστημα Υγείας αντέχει, απάντησε:«Το δικό μας σύστημα μέχρι στιγμής έχει αντέξει πολύ καλά. Ενισχύθηκε αυτά τα δύο χρόνια από την κυβέρνηση. Εχουν υπερδιπλασιαστεί τα κρεβάτια ΜΕΘ, έχουν γίνει προσλήψεις. Οι γιατροί λένε συνέχεια, θέλουμε προσλήψεις. Θυμάστε κανέναν να λέει δεν θέλουμε προσλήψεις; Θυμίζει λίγο την ιστορία με τον λύκο και τα πρόβατα. Το λες συνέχεια, κάποια στιγμή θα σε πιστέψουν ότι το χρειάζεσαι. Αρα, το μήνυμα εδώ δεν είναι κάντε προσλήψεις στα νοσοκομεία. Όταν η Γερμανία λέει “καταρρέει το σύστημά μου”, σημαίνει, όλοι να γίνουμε γιατροί και εντατικολόγοι, πάλι δεν θα φτάνουν. Το μήνυμα είναι “κάντε το εμβόλιο για να μην πηγαίνετε στο νοσοκομείο”».

 

Παθολόγος Μαίρη Αγρογιάννη: «Η πανδημία απέδειξε πόσο σαθρό ήταν το επιχείρημα»

Η παθολόγος Μαίρη Αγρογιάννη σε σχόλιό της, είπε: «Το νοσοκομείο λοιμωδών, εδώ δίπλα είχε κλείσει γιατί η δικαιολογία ήταν “δεν υπάρχουν πλέον λοιμώδη νοσήματα και δεν χρειάζεται”. Hδη η πανδημία απέδειξε πόσο σαθρό ήταν το επιχείρημα».

Newsroom inthecity.gr, με στοιχεία από το gazzetta.gr

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα