ΕπικαιρότηταΠολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης για Πέραμα: Απολύτως δικαιολογημένη η άμυνα των αστυνομικών

Τα όσα εξελίχθηκαν στο Πέραμα σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Το αυτοκίνητο που εμβολίζει είναι φονικό όπλο, οπότε απολύτως δικαιολογείται η άμυνα σε αυτή την περίπτωση. Έπρεπε να το καταδιώξουν», τόνισε, μεταξύ άλλων.

«Το τι έγινε σωστά και το τι πήγε λάθος θα το κρίνει η πειθαρχική διαδικασία. Σύμφωνα με τη νομοθεσία που ισχύει στην Ελλάδα, όταν υπάρχει πυροβολισμός και θάνατος, ασκείται δίωξη», είπε αρχικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Νομίζω ότι είναι πολύ άδικο να τοποθετείται το γεγονός αυτό του Περάματος επί ρατσιστικής ή όχι βάσεως, καθώς μέσα στη νύχτα ήταν αδύνατο οι αστυνομικοί να γνωρίζουν ποιος οδηγούσε το αυτοκίνητο, τι καταγωγής ήταν…», συνέχισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αν η πρόθεση των αστυνομικών ήταν ανθρωποκτόνος θα είχαν σκοτωθεί και οι 3 που βρίσκονταν στο όχημα. Ο αριθμός των πυροβολισμών, 38 σφαίρες, δείχνει ότι δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση».

Σχετικά με την πληροφορία ότι οι αστυνομικοί δέχθηκαν εντολές να σταματήσουν την καταδίωξη και δεν το έκαναν ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι αν ο αστυνομικός κρίνει ότι ένα όχημα είναι επικίνδυνο οφείλει να το καταδιώξει.

Επίσης εξέφρασε την αμφιβολία του ότι υπάρχει αξιωματικός της αστυνομίας που θα έδινε μια παράνομη, όπως την χαρακτήρισε, εντολή.

Ο υπουργός Ανάπτυξης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος του κόσμου, για πρώτη φορά μετά από καιρό, δείχνει τη συμπαράσταση του στην αστυνομία.

«Η οικονομία δεν θα κλείσει, είναι δεδομένο»

Σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι πλέον μιλάμε για πανδημία των ανεμβολίαστων, ενώ όπως είπε γίνεται λήπτης χυδαίων χαρακτηρισμών από όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν.

«Η οικονομία δεν θα κλείσει είναι δεδομένο, ούτε θα σταματήσουμε οι υπόλοιποι της ζωή μας. Είναι δυνατόν όσοι δεν εμβολιάζονται να εμποδίζουν τις ζωές των άλλων που εμβολιάζονται;», απάντησε ερωτηθείς για το σενάριο να υπάρξει γενικευμένο λοκντάουν.

«Σήμερα υπάρχει το εμβόλιο και όποιος θέλει, πάει κάνει το εμβόλιο και προστατεύεται. Άρα πια δεν υπάρχει ηθική βάση στο να κλείνεις τον κόσμο μέσα», πρόσθεσε.

Ακόμα και στο σενάριο να υπάρξει τέτοια εισήγηση από τους λοιμοξιωλόγους, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι οι γιατροί λένε την γνώμη τους, και αποφασίζει η κυβέρνηση.

«Πολιτικός αντίπαλος το ΚΙΝΑΛ – Θέλουμε κυβέρνηση αυτοδυναμίας»

Σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ και την περίπτωση συνεργασίας σε μελλοντική κυβέρνηση με κάποιον από τους υποψηφίους, ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι το ΚΙΝΑΛ αποτελεί πολιτικό αντίπαλο της ΝΔ.

«Θέλουμε μια κυβέρνηση αυτοδυναμίας. Αν δεν έχουμε αυτοδυναμία στις πρώτες, θα πάμε σε δεύτερες. Στην συναίνεση είμαστε υπέρ, στην συγκυβέρνηση όχι», τόνισε.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα