Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική έκταση στην περιοχή Κυπαρίσσι, του Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας, ενώ καλύτερη εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση, στη θέση Βελά, του Δήμου Αιγιαλείας.
Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, πάνω από το μέτωπο της φωτιάς στο Κυπαρίσσι επιχειρούν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα, τύπου «Καναντέρ», τα οποία πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού. Επίσης, επιχειρούν και ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες από περίπου 50 πυροσβέστες 18 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.
Σε συνέχεια προηγούμενου μηνύματος, οριοθετήθηκε η #πυρκαγιά στο Κυπαρίσσι Αχαΐας. Επιχειρούν 68 #πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 οχήματα, ενώ επιχείρησαν και 2 Α/Φ. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α. και μηχανήματα έργου.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) February 26, 2023
Στο δεύτερο πύρινο μέτωπο που καίει αγροτοδασική έκταση, στη θέση Βελά της Αιγιαλείας, συνεχίζουν να επιχειρούν περίπου 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, ενώ όπως προαναφέρθηκε, η φωτιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα.
Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, οι δύο φωτιές δεν απειλούν μέχρι τώρα κατοικημένες περιοχές. Σχετικά με τα αίτια που προκάλεσαν τις πυρκαγιές, τις έρευνες έχουν αναλάβει τα ανακριτικά τμήματα της Πυροσβεστικής.
Σε συνέχεια προηγούμενου μηνύματος, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η αγροτοδασική #πυρκαγιά στη Βελά Αιγιαλείας Αχαΐας. Επιχειρούν 16 #πυροσβέστες με 8 οχήματα.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) February 26, 2023