Άλλοι ΔήμοιΔήμοιΠεριφέρεια ΘεσσαλίαςΠεριφέρειες

6ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου με την αιγίδα της Π. Θεσσαλίας

Ο Νοτιοδυτικός Ολυμπος και τα παράλια του Νομού Λάρισας είναι οι φετινοί προορισμοί για το εντυπωσιακό 6ο Ιστορικό Ράλι Ολυμπου 2017, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 7 και 8 Οκτωβρίου 2017 και διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Αγιάς.

Οι εκκινήσεις της 1ης και της 2ης μέρας (7 και 8 Οκτ. 2017) του περίφημου αυτού Ράλι , που έχει θέσει σε εγρήγορση όλες τις λέσχες Κλασσικών Αυτοκινήτων και φέτος θα γίνουν από τη Λάρισα, ενώ ο μεγάλος τερματισμός και η τελετή απονομών θα γίνει στην Αγιά Λάρισας, αφού προηγηθούν εκατοντάδες σκληρά χιλιόμετρα και ειδικές διαδρομές στον Όλυμπο και στα πανέμορφα παράλια του Ν. Λάρισας.

Το σημαντικό αυτό γεγονός , που αφορά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και υποστηρίζεται σταθερά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας εδώ και έξι (6) χρόνια που έχει υιοθετήσει τον θεσμό, διοργανώνεται από την Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας (ΛΕΚΑΜ- Θεσσαλονίκη ), από τον Φορέα Πολιτισμού και Επιστημών Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» (Ελασσόνα -Θεσσαλία), με την υποστήριξη της FIVA, της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, του Συλλόγου Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας (ΣΚΑΛ) και της Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ).

Το φετινό Ράλι είναι αφιερωμένο στη μνήμη του σπουδαίου ανθρώπου του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα και προέδρου του ΑΟΘ, επί 40 χρόνια, Αντώνη Παρταλιού, που χάθηκε πρόσφατα.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας οι διοργανωτές σημείωσαν τα εξής:

Γιάννης Μπουτίνας αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας

«Το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Οκτώβρη η καρδιά του μηχανοκινήτου αθλητισμού χτυπά στη Θεσσαλία. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας παραμένει συνεπείς στα ραντεβού της με τον αθλητισμό και στηρίζει την κάθε διοργάνωση.

Θα έχουμε την ευκαιρία στον νοτιοδυτικό Όλυμπο και στα παράλια της Λάρισας, να απολαύσουμε κλασσικά αυτοκίνητα που μας δίνουν τον αέρα του ρομαντισμού και της νοσταλγίας, αναδεικνύοντας παράλληλα τις φυσικές ομορφιές της περιοχής».

Γιώργος Τσιάλιος πρόεδρος Λέσχης Κλασσικών Αυτ/των Μακεδονίας

«Είναι η 6η χρονιά που διοργανώνουμε με τη βοήθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας το Ιστορικό Ράλι Ολύμπου με πανέμορφα αυτοκίνητα 30ετίας. Ευχαριστούμε και τους Δήμους Αγιάς και Λαρισαίων για την υποστήριξή τους».

Η διαδρομή του εφετινού Ράλι Ολύμπου 

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ. – 1η ημέρα αγώνα:

Λάρισα (εκκίνηση), Γιάννουλη, Τύρναβος, Δαμάσι, Μεσοχώρι, Δομένικο, Στεφανόβουνο, Γαλανόβρυση, Ελασσόνα (κεντρική ανασυγκρότηση), Μ. Ελευθεροχώρι, Ιππικός Όμιλος Ολύμπου -Πύθιο, Καλλιθέα, Ολυμπιάδα, Κρυόβρυση, Συκαμινέα, Καρυά, Καλλιπεύκη, Γόννοι, Μακρυχώρι, Λάρισα (τερματισμός 1ης ημέρας).

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 10:30 π.μ. – 2η ημέρα αγώνα:

Λάρισα( εκκίνηση), Συκούριο, Πουρνάρι, Ελάτεια, Ευαγγελισμός, Κοιλάδα Τεμπών, Στόμιο, Κόκκινο Νερό, Κουτσουπιά, Παλλιουριά, Βελίκα, Αγιόκαμπος, Σκήτη, Αγιά (Τερματισμός-Τελετή απονομών -Οικοδεσπότης ο Δήμος Αγιάς).

Στην συνέντευξη τύπου παραβρεθήκαν ακόμη οι δυο αντιπρόεδροι του Δικτύου Περραιβία, Θωμάς Αστερίου και Κωνσταντίνος Φουρκιώτης, καθώς και το μέλος του Δ.Σ. Αποστολία Φαρμάκη.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Άλλοι Δήμοι