Άλλοι ΔήμοιΔήμοι

Ξεκίνησαν οι εργασίες του ενιαίου δικτύου ύδρευσης στην Κοινότητα Ανωγείου

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την υλοποίηση ενιαίου δικτύου ύδρευσης στην Κοινότητα Ανωγείου, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρότατο πρόβλημα μέχρι σήμερα.

Το έργο με τίτλο: «Κατασκευή εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Ανωγείου Δήμου Ζηρού», αφορά στον εξωτερικό αγωγό ύδρευσης που θα κατασκευαστεί στον οικισμό του Ανωγείου.

Το νερό της υφιστάμενης γεώτρησης θα οδηγηθεί στην περιοχή Κάμπος Ανωγείου σε νέα δεξαμενή, η οποία θα φτιαχτεί, μαζί με οικίσκο γεώτρησης αλλά και το εσωτερικό δίκτυο αγωγών ύδρευσης.

Πιο συγκεκριμένα το υπό κατασκευή έργο, το οποίο έχει συνολικό προϋπολογισμό 215.000 ευρώ, αφορά στην κατασκευή:

• Αγωγών μήκους 2.359,90 μ. (μετά των απαιτούμενων φρεατίων και συσκευών ήτοι δικλείδες, βαλβίδα μειωτήρα, μανόμετρα, κ.ά)

• Κτιρίου δεξαμενής ωφέλιμου όγκου 50 μ3, και το σύνολο των απαιτούμενων εγκαταστάσεων

• Κτιρίου οικίσκου αντλιοστασίου στην περιοχή της γεώτρησης για την στέγαση του η/μ εξοπλισμού, καθώς και το σύνολο των απαιτούμενων η/μ εγκαταστάσεων

«Πρόκειται για ένα έργο πνοής για το Ανώι για το οποίο αγωνιστήκαμε ως δημοτική αρχή από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας» τονίζει σε σχετική του δήλωση, ο δήμαρχος Ζηρού Καλαντζής Νικόλαος.

Και προσθέτει: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος καθώς οι προσπάθειές μας για τη λύση ενός τόσο σοβαρού προβλήματος το οποίο «κληρονομήσαμε» και αποτελεί χρόνιο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, έπιασαν τόπο.

Ευελπιστώ ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα η Τ.Κ. Ανωγείου στο σύνολό της δεν θα αντιμετωπίζει πρόβλημα πόσιμου νερού».

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Άλλοι Δήμοι