Περιφέρεια Κεντρικής ΜακεδονίαςΠεριφέρειες

Δράση ναυταθλητισμού για άτομα με σύνδρομο Down

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Τομέας Κοινωνικής Συνοχής διοργανώνουν δράση ναυταθλητισμού για άτομα με σύνδρομο Down στον ποταμό Λουδία (Ναυτικός Ομιλος Γιαννιτσών, ποταμός Λουδίας, θέση «Μηδέν»).

Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017, από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι, στο πλαίσιο της δράσης «Συμμετέχω Ισότιμα».

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με:

• τον Δήμο Πέλλας και με την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών
• της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων
• της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Πυλαίας-Χορτιάτη
• της εταιρίας «Ελληνικά Πετρέλαια»

Όπως δήλωσε ο συντονιστής του Τομέα Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χάρης Αηδονόπουλος, «στόχος μας είναι εδώ να δίνουμε το δικαίωμα ισότιμης συμμετοχής σε όλους όσοι βρίσκονται στα όρια του κοινωνικού αποκλεισμού από σωματική, αισθητική, νοητική και κινητική αναπηρία, προκειμένου να απολαμβάνουν ελεύθερα κάθε πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα.

Πρόκειται για μία ακόμη σημαντική κοινωνική δράση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για την οποία συνεργαζόμαστε άψογα με τον Δήμο Πέλλας, το Ναυτικό Όμιλο Γιαννιτσών, αλλά και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που μας στηρίζουν».

Ωφελούμενοι της ναυταθλητικής δράσης θα είναι άτομα με σύνδρομο Down από τις προνοιακές δομές της ζώνης ευθύνης του Τομέα Κοινωνικής Συνοχής σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, καθώς και άτομα με σύνδρομο Down από όμορες αντίστοιχες δομές της Βουλγαρίας.

Η δράση περιλαμβάνει βόλτα με σκάφη στον ποταμό Λουδία και δωρεάν επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας.

 

Προτεινόμενα