ΕπικαιρότηταΚόσμος

29.000 άτομα διαδήλωσαν στην Γαλλία κατά του υγειονομικού πάσου

Η κινητοποίηση που άρχισε στα μέσα Ιουλίου στην Γαλλία, σημειώνει σταθερή μείωση από τις 7 Αυγούστου, όταν κορυφώθηκε με τη συμμετοχή 237.000 διαδηλωτών, σύμφωνα με τα στοιχεία των Αρχών.

Το υπουργείο Εσωτερικών είχε καταγράψει το περασμένο Σάββατο σαφή μείωση του ποσοστού συμμετοχής με 25.000 διαδηλωτές, από τους οποίους οι 3.320 στο Παρίσι.

Την περασμένη εβδομάδα, οι διαδηλωτές ήταν περισσότεροι από 40.000 σύμφωνα με το υπουργείο και 73.130 σύμφωνα με την ακτιβιστική συλλογικότητα Le Nombre jaune (Ο Κίτρινος Αριθμός).

Την Παρασκευή, το Κοινοβούλιο επέτρεψε την πιθανή χρήση του υγειονομικού πάσου έως την 31η Ιουλίου, μετά την ψήφιση από την Εθνοσυνέλευση σε τεταμένο κλίμα του νομοσχεδίου της «υγειονομικής επαγρύπνησης», με 118 ψήφους έναντι 89 κατά και μία αποχή.

Οπως παντού στην Ευρώπη, έτσι και στη Γαλλία,καθώς αρχίζει ο χειμώνας. υπάρχει αναζωπύρωση της επιδημίας.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να κάνει διάγγελμα για το θέμα αυτό το βράδυ της Τρίτης, αναμφίβολα έπειτα από ένα Συμβούλιο υγειονομικής άμυνας.

Η Εθνική Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε την Παρασκευή 8.998 νέα κρούσματα και ένα ποσοστό θετικότητας 2,4% τις τελευταίες επτά ημέρες.

Μια εβδομάδα πριν, αυτό το ποσοστό, που μετρά την αναλογία των κρουσμάτων μεταξύ των ανθρώπων που κάνουν τεστ, ήταν μόλις 1,9%.

Πηγή: ethnos.gr

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα