ΕλλάδαΕπικαιρότητα

28η Οκτωβρίου: Κανονικά σε όλη τη χώρα οι μαθητικές παρελάσεις

Κανονικά θα διεξαχθούν οι μαθητικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που έκανε το υπουργείο Εσωτερικών.

Νωρίτερα είχε προκληθεί αλαλούμ όταν με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονία επισήμαινε ότι λόγω έξαρσης της πανδημίας θα πραγματοποιούνταν μόνο η στρατιωτική παρέλαση.

Σύμφωνα με το υπουργείο όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη διάρκεια μίας ώρας.

28η Οκτωβρίου: Οι διευκρινίσεις του υπουργείου Εσωτερικών

«Αναφορικά με τη διεξαγωγή των παρελάσεων και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και επειδή διακινούνται ανυπόστατες φήμες περί μη διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων, επισημαίνεται ότι συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου 2021.

Επομένως, οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Διευκρινίζεται ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί επίσης κανονικά. Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών.

Σημειώνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα