ΔήμοιΚΕΔΕΦορείς-Οργανισμοί

24ωρη ετοιμότητα λόγω του καύσωνα ζητά η ΚΕΔΕ από τους Δήμους

Σε 24ωρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του καύσωνα ζητάει να τεθούν οι Δήμοι, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

Σε επιστολή του προς όλους τους δημάρχους της χώρας, ο κ. Παπαστεργίου ζητάει να λειτουργούν σε 24ωρη βάση, όπου αυτό είναι αναγκαίο και εφικτό, δημοτικοί κλιματιζόμενοι χώροι όπου θα μπορούν να βρουν καταφύγιο οι πολίτες, να τηρηθεί απαρέγκλιτα όλη η νομοθεσία για εξωτερική εργασία υπό συνθήκες καύσωνα, βάσει και της νέας εγκυκλίου, να φροντίσουν για την απρόσκοπτη λειτουργία των δικτύων ύδρευσης των Δήμων, να υπάρξει μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα, να είναι σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιών κ.ά.

Ο κ. Παπαστεργίου συμμετείχε στην έκτακτη σύσκεψη που έγινε υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Θόδωρο Λιβάνιο.

Θέμα της συνεδρίασης ήταν ο συντονισμός όλων των φορέων του κράτους για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις ακραίες υψηλές θερμοκρασίες και η λήψη προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, λόγω των καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν στην Ελλάδα τις προσεχείς ημέρες.

«Πιστεύω ότι με την καλή συνεργασία που έχουμε με το Υπουργείο και με τις Περιφέρειες, όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε, ώστε να προφυλάξουμε τους πολίτες από αυτό το ακραίο καιρικό φαινόμενο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαστεργίου.

Εκτός αυτών, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας  να υπάρξει οικονομική και θεσμική στήριξη των Δήμων για το θέμα του καθαρισμού των οικοπέδων, παρά το γεγονός, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ότι ήδη  έχει γίνει σημαντική δουλειά

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι