Περιφέρεια Δυτικής ΜακεδονίαςΠεριφέρειες

12,5 εκ. ευρώ για τη μετεγκατάσταση του οικισμού Πτελεώνα

 

Αποζημιώσεις ύψους 12.500.000 ευρώ για τους κατοίκους του οικισμού Πτελεώνα, που αφορά στην αγορά των ιδιοκτησιών τους από τη ΔΕΗ προκειμένου να μετεγκατασταθούν σε άλλες περιοχές κατατέθηκαν από την επιχείρηση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Στην συνάντηση που πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκη στην Αθήνα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την θετική εξέλιξη του θέματος, καθώς ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων του οικισμού.

 

 

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τη συνεργασία της επιχείρησης με την Περιφέρεια.

Και τούτο, με στόχο να γίνει η Δυτική Μακεδονία κέντρο αναφοράς όχι μόνο στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, αλλά και στην Ευρώπη και τον κόσμο, ενώ παράλληλα έγινε αναφορά και στα αιτήματα των αυτοδιοικητικών της περιοχής που αφορούν τη ροή χρηματοδότησης του Τοπικού Πόρου.

Ο περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης τόνισε τη σημασία της εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και της ΔΕΗ όχι μόνο στα ζητήματα ενέργειας αλλά και σε θέματα πολιτισμού και νέων ευκαιριών και ανέφερε, επίσης, ότι ήδη δρομολογούνται θετικές εξελίξεις στην παραγωγή οπτικοακουστικών υλικών σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

 

 

Προτεινόμενα