Με μεγάλη επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε το 10ο φεστιβάλ Φιστικιού στην Αίγινα.

Την Περιφέρεια Αττικής και την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος.

Επίσης, στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν βουλευτές Α΄ Πειραιά, ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ Γεώργιος Ιωακειμίδης και πολλοί δήμαρχοι.

Ο κ. Χατζηπέρος μετέφερε τον χαιρετισμό της περιφερειάρχη και συνεχάρη τον δήμαρχο Δημήτριο Μούρτζη, τους δημοτικούς συμβούλους, την πρόεδρο ΚΕΔΑ Καίτη Σαλπέα και τους εθελοντές για την επιτυχημένη διοργάνωση της γιορτής.

Στον χαιρετισμό ο αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον δήμαρχο, την πρόεδρο ΚΕΔΑ για την πρόσκληση στην Αίγινα, που αποτελεί ένα κανάτι γεμάτο Ιστορία, Πολιτισμό, Τέχνη, Παράδοση (κατά τη ρήση του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου) και…Φιστίκι!

Τόνισε δε ότι οι εκδηλώσεις για το Φιστίκι έχουν γίνει πλέον θεσμός και η Περιφέρεια είναι αρωγός και συμπαραστάτης σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις που προάγουν την Πρωτογενή Παραγωγή και την Καινοτομία.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε και ημερίδα που οργανώνουν κάθε χρόνο ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αίγινας με τίτλο «Μυκητολογικές ασθένειες της Φιστικιάς και Στρατηγικές ολοκληρωμένης διαχείρισής τους».

Στην εν λόγω ημερίδα παρέστησαν οι βουλευτές Θεόδωρος Δρίτσας και Ελένη Σταματάκη (Α’ Πειραιά), ο πρόεδρος των Κτηνοτροφικών Συνεταιρισμών Αττικής και η δ/ντρια της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Νήσων Σταματίνα Ράφτη.

Στον χαιρετισμό του ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων συνεχάρη τον πρόεδρο Νίκο Αλυφαντή για την πρωτοβουλία του η οποία, με τις επιστημονικές παρεμβάσεις των ομιλητών, στοχεύει στην βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων, την αύξηση της παραγωγής και την μείωση του κόστους.

Ιδιαίτερα για τις φυτοπαθογενέσεις, την εμφάνιση νέων μυκήτων συνεπεία της κλιματικής αλλαγής αλλά και την μείωση του υδροφόρου ορίζοντα του νησιού, η Περιφέρεια κατασκευάζει τον υποθαλάσσιο αγωγό για την μεταφορά του νερού στην Αίγινα, μελετάει την κατασκευή φράγματος στο Ρέμα της Σκοτεινής καθώς επίσης μελλοντικά και την επαναχρησιμοποίηση του νερού των βιολογικών καθαρισμών προκειμένου να βελτιωθεί ο εμπλουτισμός του υδροφόρου ορίζοντα του νησιού.

Ο αντιπεριφερειάρχης, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αίγινα, επισκέφθηκε τα εργοτάξια οδοποιίας, γεφυρών και το γήπεδο – στάδιο της Αίγινας, όπου οι εργασίες προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Αντιπεριφέρεια Νήσων