ΕπικαιρότηταΚόσμος

1.280 νεκροί από κοροναϊό το τελευταίο 24ωρο στη Βραζιλία

Photo by Alfaz Sayed on Unsplash

Την εντύπωση πως ο όλεθρος δεν θα σταματήσει ποτέ δίνει η Βραζιλία, αφού για μια ακόμα ημέρα οι νεκροί ξεπέρασαν κατά πολύ τους 1.000!

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 1.280 επιπλέον θανάτους και 33.846 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού. Μιλάμε για όσα ανακοινώνονται, καθώς όλοι οι επιστήμονες αναφέρουν πως ο πραγματικός αριθμός είναι πολλαπλάσιος!

Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας του κοροναϊού στη λατινοαμερικάνικη χώρα φτάνει τους 59.594 νεκρούς επί συνόλου 1.402.041 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο επίσημο απολογισμό της πανδημίας του κοροναϊού στον πλανήτη, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ.

Βαριές οι ευθύνες του Μπολσονάρου

Είναι ξεκάθαρο πως πολλούς ανθρώπους έχει πάρει στον “λαιμό” του ο Μπολσονάρου, ο οποίος από την αρχή υποτιμά τον κοροναϊό και δεν θέλει να πάρει κανένα περιοριστικό μέτρο ώστε να μην περιορίσει -όπως λέει- την οικονομία.

Μάλιστα σε όσες πολιτείες πήραν κάποια μέτρα, καλούσε ανοιχτά τους πολίτες και τους επιχειρηματίες σε σαμποτάζ, ενώ προωθεί ως θεραπεία την υδροχλωροκίνη που πολλές μελέτες έχουν αποδείξει ότι δεν έχει κανένα αποτέλεσμα.

Το σίγουρο είναι πως αυτή η τραγική εικόνα στην Βραζιλία θα συνεχίσει δυστυχώς και το επόμενο διάστημα.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα